Golman belgijskog Genta i jedan od onih srpskih fudbalera čije se ime ove godine najviše provlačilo po listovima Bojan Jorgačević predao je zahtev za dobijanje belgijskog državljanstva.

Bojan Jorgacevic

Jorgačeviću je rečeno da neće puno čekati na dobijanje belgijskog pasoša, što će mu otvoriti vrata njihove fudbalske reprezentacije.

U razgovoru za belgijski Sport/Foot magazin, srpski golman je istakao da je do sada bio strpljiv kada je reč o čekanju na eventualni poziv selektora Srbije, međutim, u jednom trenutku je morao da prelomi.

„Uskoro dobijam belgijski pasoš. Srećan sam što ću tako moći da konkurišem za prvog čuvara mreže te reprezentacije, baš kao i srpske. Nakon što je Srbija dobila novog selektora Vladimira Petrovića, dobio sam informacije da će me on pozvati, ali to se još ne događa. Ne razumem zbog čega. Svaki igrač, pa tako i ja želi da igra za reprezentaciju u kojoj je rođen. Drago mi je što ću sa dva pasoša moći da budem u igri za obe državne selekcije“, rekao je Jorgačević.

Golman Genta je jedan od tri najbolja čuvara mreže u Belgiji, a tamošnji mediji su mu do sada nebrojeno puta postavljali pitanje zašto se igrač takvog kalibra ne nalazi na spisku reprezentativaca Srbije.

Povezane vesti