Milan „Lane“ Jovanović će u Liverpulu nositi dres sa brojem 10 što je još jedan dokaz da stručni štab petostrukog evropskog prvaka očekuje mnogo od srpskog reprezentativcu pošto je poznato da „desetku“ ne dobija bilo ko.

Milan Jovanovic , Liverpul, dres

Iako je pred sobom imao izbor dresova sa brojevima 7, 10 i 14 Jovanović se odlučio da od Andreja Voronjina nasledi „božanski“ broj čime je stao u red pored legendi kluba sa Enfilda koji su obeležili istoriju „crvenih“ poput Terija Mekdermota, Džona Tošaka i Džona Barnsa.

Podsetimo da je Jovanović nedavno stavio paraf na trogodišnji ugovor sa Liverpulom u koji je stigao iz belgijskog Standarda kao slobodan igrač. Iako je bilo dosta polemike oko toga da li će zbog odlaska Rafe Beniteza, koji je najzaslužniji za ovaj transfer, „Lane“ preći u engleski klub još jednom se pokazalo da je Jovanović čovek koji drži do svoje reči te je tako postao prvi Srbin u dresu slavnog kluba.

Lane će imati veoma jaku konkurenciju da se izbori za mesto među starterima, ali je i uveren da će uspeti da pokaže koliko vredi.

“Liverpul predstavlja instituciju u svetu fudbala i zadovoljstvo mi je što sam postao član ovog kluba. Pokušaću da što duže ostanem na Enfildu, ali me sada očekuje najteži deo posla, da se izborim za mesto u timu koji ima 20 vrhunskih fudbalera. Razgovor sa Rafom Benitezom je presudio da izaberem Liverpul pre Milana, ali nadam se da ću i sa novim trenerom Hodžsonom dobro sarađivati“, naglašava Jovanović.

Svestan je da su i očekivanja navijača ogromna.

“Navijačima je Premijer liga važnija i od lige šampiona, jer nisu bili prvaci 20 godina. Nadam se da će ostati Kajt i Maskerano, kao i Džerard koji je simbol kluba“, dodaje Lane.

Mondijalske rane su još uvek sveže, a Jovanović ne veruje da će one uskoro da zacele.

“Razočaran sam kako zbog rezultata, jer smo zaslužili da se nađemo u polufinalu, tako i zbog činjenice da smo kao narod podeljeni. Kod nas Srba postoji samo crno, ili belo. Nema nijansi. Lično ne bežim od kritika, ali se u medijima pojavljuju oni koji iz nekih ličnih pobuda daju analize koje nemaju veze sa realnošću“, smatra Jovanović.

Milan Jovanovic, Kejhil, Srbija-Australija

Slede kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, ali srpski reprezentativac smatra da bi čak i evropska titula bila slaba uteha za ono što je propušteno u Južnoj Africi.

“Teško mi je što smo izgubili od lošijih, što smo protiv Australije došli do onoga čemu smo godinama težili, naigrali se fudbala, ali nismo pobedili. Mondijal će ostati naša večna rana, čak i da osvojimo Evropsko prvenstvo. Ali, savest mi je mirna, jer znam da smo dali sve od sebe“, zaključuje novi fudbaler Liverpula u intervjuu Večernjim novostima.

Povezane vesti