Fudbaleri srpske reprezentacije Milan Jovanović i Radosav Petrović ocenili su da će pobeda nad Nemačkom značiti nešto samo ako Srbija pobedi i Australiju u poslednjem kolu Grupe D Svetskog prvenstva.

Radosav Petrovic i Milan Jovanovic slave gol protiv Nemacke

„Pobeda nad Nemačkom jeste istorijska za Srbiju, ali će se brzo zaboraviti ako ne savladamo i Australiju. Tek sa tom pobedom trijumf nad Nemcima može da postane naš simbol ovog turnira“, rekao je Jovanović.

Petroviću je meč sa Nemačkom bio debi na Mundijalu, a na terenu je pokazao da se nije uplašio važnosti takmičenja.

„Mnogo je drugačije kada si na terenu nego na klupi. Na klupi sam sve emotivnije preživljavao. Na terenu je to drugi svet“, rekao je Petrović.

Pobeda nad Nemačkom donela je Srbiji dodatno samopouzdanje pred odlučujuću bitku.

„Niko ne želi da nam se ponovi još jedan kiks… Bitno je da izbacimo matematiku i kalkulacije, zaboravimo Nemačku i priče da smo već svetski prvaci i mirnog srca i hladne glave krenemo na Australiju, a ne vidim nikakvu prepreku da na tom meču ne budemo pravi“, ocenio je Jovanović.

Jovanović je primetio i najveću prednost Srbije

„Iskustvo. Naši igrači su nosioci u najvećim svetskim klubovima. Imamo i kompaktnost tima, a Miloš Krasić je možda naš najveći adut. On je igrač koji stvara razliku. Ne izdvajam ga, svi smo zaslužni i za pobede i za poraze, ali on je, kao što mu prezime kaže, ukras ekipe“, istakao je Jovanović.

„Iako smo Nemačku pobedili zahvaljujući kolektivu, on (Krasic) je kao što mu prezime i kaže bio ukras našeg tima. Moram da zahvalim i svim igračima koji su izdržali celu utakmicu, posebno onima koji su učestvovali kod akcije kojom je postignut gol, kao i golmanu Stojkoviću koji je od nas napravio heroje“, rekao je Jovanović.

Lider ekipe, po njemu, jeste kapiten Dejan Stanković.

„Deki je pravi vođa generacije i mislim da je njemu pobeda nad Nemačkom najviše značila, kao što je najemotivnije doživeo poraz poraz od Gane“, kazao je Jovanović.

Dejan Stanković, Srbija-Nemačka, SP2010, Juzna Afrika

Kada je Milan Jovanović protiv Nemačke postigao do sada jedini gol za Srbiju izašao je sa terena i skočio u kanal ispred tribina, a novinarima u Johanesburgu nije mogao da kaže kako će proslaviti sledeći mogući pogodak.

„Ko to zna? Po prirodi sam spontan tako da nekad i sam sebe iznenadim“, rekao je srpskim izveštačima.

Radovanje posle susreta sa Nemcima nije bilo baš uobičajeno, a napadač je priznao da je sve spontano uradio, bez neke jasne namere.

„Ni sad nisam siguran šta sam hteo, gde sam krenuo, sa kim da podelim radost. Kanal nisam ni video, nisam znao da je sve u dva nivoa. Tek kad sam skočio video sam šta sam uradio, a onda mi preostalo samo da se dočekam. Dobro je što sam odmah ustao“, naveo je Jovanović i dodao da ne oseća fizičke posledice te emotivne proslave.

Izvor: Blic, SportskaCentrala

Povezane vesti