Naša fudbalska reprezentacija nije dobro počela kvalifikacije za EP 2012.godine. Iz dve utakmice na domaćem terenu osvojen je samo jedan bod, a samo su na gostovanju kod Farskih Ostrva osvojili potpuna tri boda, sto znači da su izgubili pravo na novi kiks.

Milan Jovanovic tri prsta

Jedan od onih koji je zakazao u utakmici protiv Estonije bio je i Milan Jovanović. Igrač od kojeg se uvek očekuje više, koji nas je obradovao onim golom protiv Nemačke na SP, ovoga puta nije bio na svom nivou. Nećemo tražiti razlog, jer to traže oni koji ne rade ništa. Mi ćemo se okrenuti utakmici protiv Italijana,  jer verujemo u Lanetov i povratak svih Orlova.

Uvek bez dlake na jeziku, spreman da brani svoje saigrače i Srbiju, dao je intervju po dolasku u Đenovu.

Jovanović tom prilikom izjavio da se svi trude da zaborave tu utakmicu. Priznao je da su ispražnjeni, ali da imaju motiva u kome će naći snage da što bolje odigraju meč protiv Italijana i vrate veru u sebe.

„Na debiju novog selektora i posle atmosfere koja nije bila baš najbolja poslednjih meseci, želeli smo da pokažemo da smo još u zenitu, da vredimo i da narod treba da veruje u nas. U toj želji došlo je do onoga što nismo želeli – grešaka, a zatim i nervoza koja nam do sada nije bila svojstvena.“, kaže Jovanović.

Smatra da utakmica protiv Italijana ne može biti gora od ove koju su odigrali u petak. Takođe, srpski napadač upoređuje ovu utakmicu protiv Italijana sa onom protiv Nemaca na SP.   Kaže da su ih i tada svi bili otpisali, pa su se vratili pobedom. I on je tada bio strelac, pa se nada reprizi te utakmice kako bi on i njegovi saigrači ponovo vratili ugled i ponos, kako sebi, tako i srpskom fudbalu i narodu.

I mi se nadamo će meč protiv Italijana 12.10.2010. podsećati na onaj meč protiv Nemaca odigran 18.7.2010.godine, jer nam je upravo to sada potrebno!

Autor: Mirjana Petković