Reprezentativac Srbije Milan Jovanović je potpisao trogodišnji ugovor sa engleskim fudbalskim klubom Liverpulom.

Milan Jovanovic , Liverpul, dres

„Čast mi je što sam potpisao za jedan od najvećih fudbalskih klubova. Jedva čekam da počnem da radim sa novim trenerom i novim saigračima na pripremama u Švajcarskoj“, rekao je 29-godišnji Jovanović za sajt Liverpula.

Saradnja Jovanovića i Liverpula najavljena je još zimus, ali su kružile spekulacije da dogovora neće biti zbog odlaska Rafaela Benitesa sa klupe ekipe.

Jovanović je u Liverpul došao bez obeštećenja pošto mu je istekao ugovor sa Standardom iz Liježa za koji je igrao od 2006. godine. Bio je proglašen za najboljeg igrača belgijskog prvenstva u 2009. godini.

Prethodno je branio moje moskovske Lokomotive, Šahtjora iz Donjecka i novosadske Vojvodine.

Dres reprezentacije Srbije nosio je na 29 utakmica na kojima je postigao 10 golova, uključujući i jedini u pobedi nad Nemačkom na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Bio je i najbolji strelac Srbije u kvalifikacijama u kojima je postigao pet golova.

Milan Jovanovic, Liverpool

Liverpul nije saopštio koliko će Jovanović zaradjivati u Premijer ligi.

Zato su se na sajtu kluba našla još dva teksta o tom srpskom fudbaleru. Prvi sa zanimljivostima o Jovanoviću, a drugi sa analizom njegovih karakteristika i odgovorima na pitanje zbog čega će on biti koristan Liverpulu.

Povezane vesti