Fudbalski reprezentativac Srbije Milan Jovanović rekao je da će karijeru nastaviti u engleskom Liverpulu, bez obzira što je klub napustio menadžer Rafa Benites. Jovanović je upravo na Benitesovo insistiranje potpisao ugovor sa najtrofejnijim engleskim klubom.

Jovanovic tri prsta - Srbija-Nemacka SP2010 Juzna Afrika

„Idem u Liverpul, sa kojim sa potpisao trogodišnji ugovor. Ponavljam, nije u pitanju predugovor, već pravi ugovor. Odlazak Benitesa nema nikakve veze sa tim. Bio sam u kontaktu sa upravom Liverpula i ne postoje nedoumice“, rekao je Jovanović.

Reprezentativac Srbije tako je demantovao pisanje engleskih medija, koji su poslednjih nedelja navodili da je Jovanović sa Liverpulom potpisao samo predugovor, kao i da odlazak Benitesa znači da će srpski fudbaler potražiti drugi klub.

Jovanović je rekao da ne očekuje probleme sa dobijanjem britanske radne dozvole.

„Sve je u redu, ispunio sam uslov, odigrao sam više od 75 odsto utakmica u seniorskoj reprezentaciji. Nakon dobijanja radne dozvole počeću da tražim kuću u Liverpulu. Sredinom jula, 14. ili 15, priključiću se priprema kluba u Švajcarskoj“, rekao je popularni Lane.

„Počeo sam, inače, da radim samostalno, jer želim da dodjem spreman i potvrdim da zaslužujem mesto u ekipi“, dodao je Milan Jovanović.