Nakon što je novi selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović objavio spisak igrača na kojem nema Milana Jovanovića, a s obzirom da se reprezentacija pojačala mladim fudbalerima Jovanović je odlučio da se oprosti od dresa Srbije.

– Nemam problem sa tim – rekao je napadač Anderlehta na pitanje novinara kako razmišlja zbog toga što nije na vidiku srpskog selektora.

Jovanović je napomenuo kako bi mogao i da završi reprezentativnu karijeru, sa dobrim učinkom.

 

– Možda ću da završim reprezentativnu karijeru. Imam 31 godinu, odigrao sam 45 utakmica za državni tim, postigao 11 golova. To, priznaćete, nije loša statistika za veznog igrača. Koliko se igrača može pohvaliti da su postigli gol na Svetskom prvenstvu? – skrenuo je pažnju Jovanović na gol koji je postigao protiv Nemačke na SP 2010.

Jovanović je svestan da dolaze novi igrači i da njegovo vreme u reprezentaciji ističe.

Ako me opet budu zvali, odazvaću se sigurno. Ali, razumem da će novi selektor podmladiti tim i možda je došlo vreme da donesem odluku šta ću dalje kada je reč o reprezentaciji.

Jovanović je debitovao protiv Finske u Helsinkiju kada je naša reprezentacija pobedila 2:0, on je ušao na poluvremenu i uspeo je da se upiše u strelce.

Srbija 26. maja igra sa Španijom, zatim 31. maja sa Francuskom a 5. juna sa Švedskom.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)