Srpski reprezentativac Milan Jovanović priznao je da će mu biti jako teško da izbori mesto u prvom timu Liverpula! Srpski napadač je ovog leta iz belgijskog Standarda stigao u klub sa „Enfilda“, na insistiranje tadašnjeg menadžera Rafaela Beniteza, koji je u međuvremenu preuzeo Inter, dok je na njegovo mesto došao Roj Hodžson.

Milan Jovanovic u Liverpool-u

Laneta očekuje teška borba za mesto u napadu sa Fernando Toresom, Dirkom Kajtom i Davidom Ngogom, ali se 29-godišnji reprezentativac Srbije nada da će uprkos žestokoj konkurenciji biti starter na otvaranju Premijer lige protiv Arsenala.

„Biće teško za mene da izborim mesto u početnih 11, posebno kad se vrate Kajt i Tores, ali daću sve od sebe i videćemo šta će od svega biti“, izjavio je Jovanović, nakon poraza od Borusije iz Menhegladbaha (1:0) u pripremnoj utakmici.

„Trenutno učim taktički sistem novog menadžera Hodžsona, koji je veliki stručnjak. Uvek misli pozitivno, u njegovom sistemu ima mnogo discipline, taktike i borbenog duha.“

Jovanović je u Liježu stekao status najboljeg strelca i igrača Belgije, postigavši 52 gola u 114 utakmica.

Ranije je igrao za Lokomotivu iz Moskve, Šahtjor i Vojvodinu, dok je u dresu „orlova“ postigao 10 golova. Najvredniji je svakako bio na Mundijalu u Južnoj Africi, kojim je srušio treću selekciju planete – Nemačku (1:0).

Izvor: Mondo

Povezane vesti