Ovog vikenda je u Belgiji odigrano jedno fantasctično kolo, sa dosta iznenađenja ali i dosta golova. Lider je poražen, a učesnik Lige Šampiona remizirao.

Prvi meč ovog kola odigran je u petak, a igrali su Gent i Mehelen. Naš golman Jorgačević primio je dva gola, međutim nije bilo bolno to za domaćina pošto su uspeli da postignu čak 6 i tako slave na otvaranju kola rezultatom 6:2.

U subotu je na programu bio najveći broj mečeva, a u njima i nekoh iznenađenja.

Žerminal je na svom terenu slavio protiv Monsa, rezultatom 2:0, dok je Lirs, našeg Miloša Marića, rutinski slaviona svom terenu protiv Oud Heverlea rezultatom 3:1.

Genk, koji je u Ligi Šampiona iznenadio Čelzi, u domaćem prvenstvu ovog vikenda je jedva došao do nerešenog rezultata, tek u 89.minutu uspeli su da izjednače protov Kortrijka, naših Nebojiše Pavlovića i Dalibora Veselinovića,  i odigraju 2:2, na domaćem terenu.

Sjajan meč odigrali su i Vesterlo i Lokerene, a rezultat je zaista fascinantan, ali i nekako realan i često prisutan u Belgiji, a glasi 2:4 za tim našeg golmana Jugoslava Lazića.

Zulte Varegem, mladog reprezentativca Luke Milunovića, odigrao je nerešeno na svom terenu protiv Sen-Trudena, a rezultat je onaj najnepopularniji 0:0.

U nedelju smo videli dva interesantna i uzbudljiva meča.

U prvom je svakako i najveće iznenađenje ovog kola, a to je pobeda Cerkl Briža nad Anderlehtom, kome je ove sezone sjajno išlo i u Ligi Evrope i u domaćem prvenstvu. Rezultat meča je 1:0 za domaćine. Milan Jovanović bio je starter za Anderleht međutim klubske drugove napustio je već u 36.minutu kada je dobio crveni karton. Igrači Anderlehta su se držali sve do 90.minuta kad su poklekli i ostavili sva tri boda u Briž.

Poslednji meč kola odigrali su Standard Lijež i Klub Briž. Ovaj izuzetno dobar meč završen je pobedom domaćina, a konačan rezultat derbija kola bio je 2:1.

 

 

Autor: Nikola Mihajlović