Naš reprezentativac Milan Jovanović bio je strelac za Anderleht u pobedi svoje ekipe nad Lirsom, za koji igra Miloš Marić,  od 4:0, „Lane“ je postigao prvi pogodak na meču.Ovom pobedom Anderelht neprikosnoveno čuva vrh tabele u belgijskoj Jupiler ligi.

Pravo „ludilo“ viđeno je u Brižu gde su se sastali Klub Briž i učesnik Lige Šampiona Genk, a krajnji rezultat bio je 4:5.Genk je vodio sa 1:0 i 2:1, ali je Briž uspeo da preokrene i u 66.minutu povede sa 4:2, međutim igrači Genka su se tada trgli i napravili veliki preokret da bi se sve na kraju završili rezultatom 4:5.Najzapaženiji je bio Brujin koji je postigao tri gola.

Mehelen je na svom terenu savladao Vesterlo rezultatom 1:0, jedini strelac bio je Dijaliba.

Lokeren je na svom terenu ubedljivo izgubio od Kortrijka, za koga ovog puta nije pogodio Dalibor Veselinović, a konačan rezultat bio je 1:4.

Mons je na svom terenu dočekao Gent Bojana Jorgačevića i meč je završen rezultatom 1:1, solidan meč za golmana reprezentacije.

Heverle i Žerminal su odigrali veoma interesantan meč, a konačan rezultat ovog uzbudljivog meča bio je 3:2, iako su domaći vodili sa 2:0, gosti su stigli na 2:2, ali su na kraju ipak poklekli i sva tri boda ostavili domaćinu.

Zulte Varegem, Luke Milunovića, odigrao je na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Serkl Briža.

I na kraju Sent-Truden je na svom terenu dočekao Standard iz Liježa, utakmica je bila inetresantna ali na kraju pobednika nije bilo, meč je završen rezultatom 1:1.

 

 

Autor: Nikola Mihajlović