Euforija u Južnoj Africi podignuta je na viši nivo od trenutka kada je Svetsko prvenstvo zvanično otvoreno, a naročito posle relativno dobrog rezultata protiv Meksika, koji domaćina ostavlja u igri za plasman u narednu rundu takmičenja.

j-afrikanac-srbin

Na ovdašnjim televizijskim stanicama neprestano se emituju emisije posvećene Mondijalu sa najrazličitijim sadržajima, a posebnu pažnju privukla nam je anketa koja je napravljena sa domaćim navijačima na ulicama Johanezburga. Na pitanje s kojom reprezentacijom ne bi voleli da igraju i koga najviše cene, gotovo 90 odsto ispitanika je na naše ogromno iznenađenje odgovorilo – sa Srbijom.

Domaćini Mondijala, dakle, nisu zaboravili na poraz koji su pretrpeli od Srbije avgusta prošle godine (3:0), kada je „Bafana, Bafana“ potpuno nadigrana od ekipe selektora Radomira Antića.

Domaćini su našu reprezentaciju opisivali kao tim koji igra čvrsto i moderno, te da je jedna od najboljih ekipa na Svetskom prvenstvu kada je u pitanju kontrola lopte. Koliko su domaćini bili u pravu videće se već danas na utakmici sa Ganom.

Izvor: Blic

Povezane vesti