Igranje drugoligaškog fudbala, pa makar i nemačkog, nije opcija za srpskog reprezentativca, Gojka Kačara. Bivši kapiten Vojvodine će, prema pisanju Bilda, izvesno je, napustiti Hertu i preseliti se u redove bundesligaša Hamburga.

Gojko Kačar. Srbija tokom sp 2010

Pregovori predstavnika kluba iz najveće nemačke luke, Kačara i rukovodstva Herte, traju već izvestan period, a kamen spoticanja realizaciji transfera, za sad, predstavlja visina obeštećenja koju je odredio klub iz Berlina – 7,5 miliona evra. Naime, Kačar i ljudi iz HSV-a su postigli dogovor, međutim, problem je u tome što oni nude „samo“ pet miliona evra – neprihvatljivih za Hertu.

Međutim, list navodi da je pitanje dana kada će se dva kluba „naći“, jer je i ljudima iz Herte jasno da je Kačarov status u drugoligašu neodrživ i da bi mu igranje u „cvajti“ bio veliki korak nazad u karijeri. Svesni da bi ostanak Kačara i igranje u drugoligaškoj konkurenciji, dovelo da pada njegove cene na tržištu, odgovorni u Herti verovatno će prihvatiti ponudu HSV-a.

Srpski reprezentativac će se u nedelju priključiti pripremama ekipe Markusa Babela u Oberštraufenu, a moguće je da će se već sutradan pozdraviti sa saigračima.

Povezane vesti