Gojko Kačar: Pre nego što sam krenuo na pripreme „orlova“ dugo sam razgovarao sa porodicom. Otac mi je rekao da se ne nerviram, da je fudbal samo igra, a sestra mi je spakovala knjige za čitanje i poručila: „Čuvaj se, Gojko“

Kacar

Srpski reprezentativac Gojko Kačar otkriva da je pre početka priprema za Mundijal imao veoma emotivan razgovor sa članovima svoje porodice, pre svega sa ocem i sestrom! Iako je poznat kao miran momak, Kačar je veliki emotivac, pa mu je otac poručio da se ne nervira previše u Africi, kako god „orlovi“ prošli.

Fudbaler berlinske Herte priznaje da je posebno dirljiv razgovor imao sa sestrom, koja mu je spakovala knjige za čitanje, kako bi prekratio vreme tokom priprema.

– Sestra mi je na rastanku samo rekla: „Gojko, čuvaj se“. I otac je tako nešto napomenuo, podsetio me je da je fudbal samo igra. Čisto da ne zaboravim i to da mi je sestra spakovala i knjigu pod nazivom „Kandža“. Pre toga sam čitao Koelja i Dena Brauna. Uglavnom vreme provodim čitajući knjige, mada sam u utorak uveče pratio Evrovoziju i navijao za Milana Stankovića – otkrio je Kačar.

Niko nije bolji od Srbije

Antićev „zlatni džoker“ iz kvalifikacija kaže da, bez obzira na očinske savete, i te kako razbija glavu razmišljanjima o Mundijalu. On tvrdi da će svako morati da se pomuči da dokaže kako ima bolji tim od Srbije, pa i Nemci, koji su favoriti naše grupe.

– Ja nikome ne prepuštam ulogu favorita. To nisam radio nikad u životu. Videćemo na terenu ko je zaista bolji. Istina je da njih treba poštovati, jer su na poslednja tri takmičenja dva puta igrali u polufinalu. Iz razgovora sa njima shvatio sam da nas respektuju – kaže Kačar.

Još kao omladinski reprezentativac 2006. godine, dok se borio za status prvotimca Vojvodine, Kačar je uporno pričao da mu je cilj da zaigra na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. godine. Verovali su mu samo retki, ali on je uspeo da u ekspresnom roku svakoga uveri u svoje sposobnosti.

Kažu da sam mnogo skroman

– Uvek sam imao ciljeve u životu, pogotovo u fudbalu. Mnoge sam već ostvario… Ne znam, mnogi kažu da sam previše skroman i da bi trebalo više da se eksponiram. Jednostavno sam takav, ne želim da se menjam, jer to dolazi sa vaspitanjem – istakao je Kačar.

Inače, as Herte bio je u centru pažnje novinara nemačkog ZDF-a koji su posetili bazu „orlova“ u Austriji. On je srpskim novinarima preneo šta je pričao sa nemačkim kolegama.

– Uglavnom su me pitali šta mislim o povredi Mihaela Balaka, odnosno koliko će prema mom mišljenju on nedostajati njihovoj reprezentaciji. On je zvezda, svakako im pomaže autoritetom, ali imaju Nemci mnogo kvalitetnih igrača. Vrlo dobro su upoznati sa stavom javnog mnjenja u Srbiji. Na uvid su mi dali jednu anketu gde 60 odsto naših građana smatra da ćemo biti prvi u grupi. Naravno, oni sebe vide kao prve favorite, dok Gani, Australiji i nama daju jednake šanse – kaže Kačar.

Povezane vesti