Srpska kadetska reprezentacija (igrači rođeni posle 1.1.1994.godine) otputovaće u utorak oko podneva za mađarski grad Rackeve, gde će u narednih pet dana igrati na tradicionalnom, istoimenom, međunarodnom turniru.

Tamo će se takmičiti ukupno osam reprezentacija sa „starog kontinenta“. Nakon završenih priprema koje su se odvijale najpre na Zlatiboru, a zatim u Zaječaru i Subotici, selektor kadeta Milovan Đorić opredelio se za spisak od 18 fudbalera koji će nas predstavljati u Mađarskoj.

Golmani: Nikola Stošić (Crvena zvezda) i Stevica Zdravković (Jagodina), Defanzivci: Ognjen Popadić, Petar Golubović, Marko Marinković (Crvena zvezda), Milan Savić, Nikola Antić (Partizan) i Bojan Nastić (Vojvodina).

Igrači sredine terena: Marko Pavlovski (OFK Beograd), Nikola Ninković, Luka Stojanović, Lazar Marković (Partizan), Uroš Radaković (Crvena zvezda), Andrija Luković (Čukarički) i Dejan Meleg (Vojvodina).

Napadači: Dejan Georgijević (Zemun), Ognjen Ožegović (Crvena zvezda) i Miloš Šaka (Partizan).

„Orlići“ će prvu utakmicu na turniru odigrati u sredu, 4. avgusta protiv Češke od 17:30 u mestu Albertirsa, a dan kasnije očekuje ih duel sa pobednikom ili poraženim iz duela Izrael – Rumunija. Utakmice za konačan plasman odigraće se u subotu, 7. avgusta, a u drugoj grupi se nalaze domaćin Mađarska, Belgija, Republika Irska i Hrvatska koja je trijumfovala 2009.

– Dobro smo radili i spremni odlazimo na vrlo jak i kvalitetan turnir. Nekolicina nas je već igrala i prošle godine za stariju selekciju, kada smo poraženi u finalu posle izvođenja penala, a sada imamo ambiciju da osvojimo konačno to prvo mesto. Češka nam je dužnik, jer nas je nedavno pobedila na turniru u Ukrajini, takođe u finalu. Znamo da se radi o odličnoj ekipi, ali ne i nepobedivoj – rekao je za sajt Fudbalskog saveza Srbije golman Nikola Stošić.

Ova generacija srpskih mladih fudbalera takmičiće se 2011. na kadetskom Prvenstvu Evrope u Srbiji, a nakon turnira „Rackeve“ naše igrače očekuje i turnir u našoj zemlji „Srbija 2010“, od 23. do 28. avgusta, gde ćemo u Kragujevcu i Badnjevcu ugostiti Francusku, Rusiju i Grčku.

Izvor: Sportal

Povezane vesti