Madriđani napadaču Liverpula nudili jednogodišnji, a on tražio ugovor na četiri sezone. Od kako je stigao u Liverpul Milan Jovanović je neprestano na meti novinara. Britanski mediji žele da saznaju svaki detalj iz Lanetove karijere, a između ostalog naš napadač je otkrio da je pre 18 meseci odbio ponudu madridskog Reala.

Tadašnji sportski direktor „kraljevskog“ kluba Predrag Mijatović je Jovanoviću ponudio jednogodišnji ugovor, što se sjajnom napadaču nije dopalo.

– U to vreme, 99 odsto ljudi mi je reklo da im nije jasno zašto sam odbio Real. Pričali su da se Real ne odbija – istakao je Jovanović, tada najbolji fudbaler Standarda iz Liježa i belgijske lige. – Ostao sam tamo gde mi je bilo lepo, gde sam bio zvezda…

Madriđani su ponudili jednogodišnji ugovor, sa mogućnošću da bude produžen na još dve.

– Rekao sam „četiri“. Oni su odgovorili „ne“ i tako sam ih odbio. Možda su najveći klub na svetu, ali sam znao da će se javiti još neki veliki klub. Nikada nisam želeo da odem u sredinu gde ću biti samo mali deo nečeg velikog. Zašto? Bolje je da na drugom mestu budem srećan.

Priznao je Jovanović i da se pre dolaska u Liverpul kod kolege iz reprezentacije Nemanje Vidića raspitivao šta ga očekuje u Engleskoj.

– Vidić ima mnogo poštovanja za Liverpul. Rekao mi je da je liga teška i naporna i da se fudbal razlikuje u odnosu na ostale delove Evrope. U to sam se već uverio. Znam da je ovde prvenstvo izuzetno jako, ali to za mene nije problem. Sa Nemanjom ću na terenu biti najljući rival, a posle utakmice veliki prijatelj – rekao je Jovanović.

Povezane vesti