Kapiten fudbalske reprezentacije Gane Stiven Apija izjavio da se plaši prve utakmice na Svetskom prvenstvu sa Srbijom, jer „orlovi“ prema njegovom mišljenju igraju agresivno i tehnički veoma dobro.

Stiven Apia

Kako se navodi na sajtu Svetske fudbalske federacije, Apija je je istakao da razmišlja od meča do meča.

„Za sada ne mislimo na Australiju, već smo fokusirani samo na prvu utakmicu sa Srbijom. Svi pričaju o Nemačkoj i Australiji, ali pustite me da vam kažem da se ja plašim Srbije zato što igra agresivno i tehnički veoma dobro“, rekao Apija.

On je dodao da je njegova reprezentacija sticala iskustvo na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006. godini.

„U Nemačkoj smo se plasirali u drugu rundu i to je povećalo naše ambicije. Sada želimo da osvojimo Svetsko prvenstvo“, rekao je sa osmehom Apija, koji igra u Bolonji.

Fudbalska reprezentacija Gane trudiće se u narednim utakmicama da nadokanadi neigranje najboljeg igrača Mikaela Esijena, jer je ohrabrena osvajanjem Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina i titulom vicešampiona na Afričkom kupu.

„Kada govorimo o Obali Slonovače, to je Didije Drogba. Kada pričamo o Kamerunu to je Samjuel Eto, a kada se radi o Gani – to je Esijen“, rekao je Apija.

Na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi Gana se takmiči u Grupi D sa Srbijom, Nemačkom i Australijom. Prvi meč igraće sa Srbijom u nedelju od 16 časova.

Izvor: Blic

Povezane vesti