Predsednik FSS ostaje pri oceni da je na Mundijalu pretrpljen neuspeh, ali i dalje veruje u Radomira Antića. Između predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića i selektora reprezentcije Radomira Antića „ljubav i dalje cveta“. Sudeći prema izjavi prvog čoveka srpskog fudbala…

karadzic i radomir antic

Posle eliminacije sa Mundijala posle tri utakmice, Karadžić je ocenio da je to „fijasko“, pre svega u finansijskom smislu, a mnogi su tu njegovu izjavu protumačili kao najavu „svođenja računa“ sa Antićem. Ipak, velikih potresa nije bilo. Odbor za hitna pitanja FSS saopštio je da Antić i dalje ima poverenje, elektor je u svom stilu poručio da će „Radomir posle svega izaći još jači“.

U intervjuu „Večernjim novostima“, Karadžić je ponovio da ostaje pri oceni da je Srbija na Mundijalu doživela neuspeh, ali i da Antića i dalje smatra najboljim rešenjem.

„Mišljenje menjam samo u retkim prilikama, u ovom slučaju svakako ne, pa samo mogu da ponovim ono što sam rekao: na Mundijalu smo doživeli neuspeh! Ali, takođe, ne menjam mišljenje ni kada je Radomir Antić u pitanju, smatram da je naš najbolji trener i da će svoje znanje, umeće i energiju usmeriti ka evropskom prvenstvu i već u kvalifikacijama za Poljsku i Ukrajinu dokazati da mu je mesto na klupi Srbije“, rekao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, o selektoru se razgovaralo čak dva dana…

„Nema tu mnogo priče i mi iz Saveza nemamo šta da krijemo. Razgovarali smo dva dana i o selektoru, poslednji put 10 sati, razmatrali svaki segment naše mundijalske priče. I svi mislimo isto, morali smo i bolje i dalje. Ne može se pričati o uspehu ove sjajne generacije posle dva poraza od, svakako, slabijih rivala. To je ono što nas proganja. S druge strane, doneli smo zaključak da nema potrebe da donosimo ishitrena rešenja i bilo šta menjamo. Jer, apsolutno je jasno da je Antić najbolje rešenje i da treba da nastavi tamo gde je (za)stao“, rekao Karadžić.

Prijavite se kao saradnik sajta BeliOrlovi.rs

On je demantovao i glasine da sa Antićem ne razgovara.

„Nema tu istine, pričao sam naravno sa Antićem i po povratku u Srbiju“.

Predsednik FSS je negirao i da je u taboru „orlova“ vladala loša atmosfera i da je navodno bilo sukoba.

„Jednostavno, to nije tačno. Međutim, i danas o tome svakodnevno razmišljam, a ne mogu da dokučim šta je to što se promenilo u odnosu na zajednički život kroz kvalifikacije za svetsko prvenstvo. Tvrdim, laž je da je bilo podela i nesportskih ispada, ali, mislim da se nešto promenilo u ponašanju igrača. Kao da je nestao onaj adrenalin, kao da nisu više bili toliko srećni, željni borbe, dokazivanja. Činilo mi se da su izgubili onaj entuzijazam koji ih je nosio kroz kvalifikacije, ne znam zašto su ‘spustili gas’.

Možda je ta tenzija Mundijala, taj pritisak bio prejak za naše momke, možda… Valjda oni to najbolje znaju. Ali, ja i dalje verujem u njih, jer se zaista radi o sjajnoj grupi koja zaslužuje svu pažnju. Zato verujem da ćemo zajedno dalje, u nove pobede“, rekao je Karadžić.

Prvi čovek FSS nezadovoljan je rezultatom na Mundijalu jer smatra da je bilo uslova za mnogo, mnogo više.

„Izgubili smo mnogo na takmičarskom planu, kao i na finansijskom. I to je ono što me posebno peče i boli. Jer, kada je reprezentacija u pitanju, mi nemamo neke probleme i godinu ćemo završiti uspešno. Međutim, prolaskom u četvrtfinale, a da ne govorim dalje, dobili bismo takvu finansijsku injekciju koja bi naš domaći fudbal vratila u život. Neću kazati ništa novo ako ponovim da su finansije krucijalni problem naših klubova i da se trudimo svim silama da im pomognemo.

Na mnogo načina. Zato me je ovaj neuspeh i dodatno pogodio jer smo planirali da svaki zarađeni dinar koji nam ostane posle podele premija igračima i stručnom štabu razdelimo klubovima. Koliko bi to novca bilo sada je iluzorno govoriti, ali je svakako jasno da bi im svaka svota mnogo pomogla“, otkrio je Karadžić.

Povezane vesti