Osnovni cilj fudbalske reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi je plasman u osminu finala, a sve više od toga biće veliki dobitak za srpski fudbal, rekao je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić.

Tomislav Karadzic docek Juzna Afrika

„Oduševljeni smo što smo se kvalifikovali za završni turnir, jer je to veliki uspeh, a naše ambije su plasman među 16 najboljih. Sve više od toga bio bi veliki dobitak za srpski fudbal, ali na ovakvim turnirima nikada ne znate šta može da se dogodi. Da biste uspeli treba da se poklopi dosta stvari“, rekao je Karadžić za Rojters.

Reprezentacija Srbije je među poslednjima doputovala u Južnu Afriku, ali Karadžić smatra da to neće predstavljati problem.
„Vremenski uslovi su veoma slični onima koje smo imali tokom priprema u Austriji i ne verujem da će klimatska adaptacija predstavljati problem za naše igrače“, rekao je Karadžić.

Nemanja Vidic docek Juzna Afrika

Prema njegovom mišljenju, najvažnija je dobra priprema i atmosfera u ekipi.

„Imamo timski duh neophodan za ovakva takmičenja, a svi smo oduševljeni dočekom koji nam je ovde priređen. Pored toga, znamo da ćemo imati podršku oko 8.000 naših iseljenika i to nas unapred raduje“, rekao je Karadžić.

Selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić bio je oduševljen dočekom u hotelu „Sanisajd“, a večeras će održati prvi trening u Južnoj Africi.

„U pripremnim utakmicama postepeno smo dizali formu i uveren sam da ćemo ispuniti očekivanja ljudi u Srbiji“, rekao je Antić.

Izvor: BLIC

Povezane vesti