Predsednik FSS ponovio ranije izrečene stavove u vezi sa učinkom reprezentacije na Mondijalu i potvrdio da se ne razmišlja o razlazu sa selektorom Antićem. Ipak, smatra da je generacija Vidića, Stankovića, Ivanovića, Žigića… “morala da se plasira u četvrtfinale“ i dodaje da mu je teško kad vidi Urugvajce kako se “šepure“ u polufinalu.

Tomislav Karadzic docek Juzna Afrika

Karadzic u opširnom intervjuu “Večernjim novostima“, Karadžić je još jednom otvoreno govorio o preranoj eliminaciji Srbije sa Mondijala u Južnoj Africi. Prvi čovek FSS-a priznao da mu sve još teže pada kada vidi ko igra u polufinalu.

Ipak, stav u vezi sa selektorom nije promenio. Smatra da će Antić u predstojećim kvalifikacijama za EP “dokazati da mu je mesto na klupi reprezentacije Srbije“.

“Mi u Savezu nemamo šta da krijemo. Tačno je da smo dva dana razgovarali i o selektoru i da svi mislimo da smo mogli više. Ne može se govoriti o uspehu, ako smo doživeli dva poraza od slabijih rivala i to je ono što nas proganja.

UrugvajZbog toga sam teško preživljavao meč između Gane i Urugvaja. Sigurno smo bolji i od Gane, ali i od Urugvaja, koji se sada šepuri u polufinalu. Pa, malo je ekipa koje imaju toliko asova iz elitnih klubova Evrope, kao što ih imamo mi. Ipak, zaključili smo da je Antić najbolje rešenje i da treba da nastavi tamo gde je zastao“, objašnjava Karadžić.

On se ponovo osvrnuo i na finansijski aspekt, ističući da se nadao zaradi koja bi omogućila značajnu pomoć klubovima, što bi omogućilo da se domaći fudbal vrati u život.

“Svim silama se trudimo da pomognemo domaćim klubovima i plan je bio da svaki zarađeni dinar posle podele premija igračima i stručnom štabu razdelimo upravo klubovima. To je još jedan od razloga zašto me je ovaj neuspeh pogodio“, nastavlja Karadžić.

Predsednik Saveza je prokomentarisao i glasine o navodnim sukobima među igračima, koje su se pojavljivale u medijima. Smatra da sukoba nije bilo, ali…

“Ne znam šta se promenilo kod njih u odnosu na zajedništvo tokom kvalifikacija. Kao da su izgubili onaj adrenalin, želju za pobedom, kao da više nisu bili toliko srećni. Ne znam, možda je tenzija Mondijala uticala na to…Valjda oni to najbolje znaju, ali i dalje verujem u njih“, poručio je Karadžić.

Povezane vesti