Predsednik fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić juče je, nakon pobede Partizana protiv Novog Pazara u Jelen Super ligi, postao tema broj jedan u sukobu Zvezde i Partizana.

Tomislav Karadžić, predsednik FSS-a

Tomislav Karadžić, predsednik FSS-aPartizan je na otvaranju šampionata pobedio 4:3 Pazarce ali je prema Zvezdi ta pobeda poklonjena Partizanu zbog jedanaest igrača koje je Novi Pazar imao na raspolaganju (bez mogućnosti izmena i glavnog trenera), crvenog kartona za Novi Pazar i penalu koji je dosuđen Partizanu.

Tomislav Karadžić rekao da je za loše suđenje i saopštenje „crveno-belih“ čuo na odmoru, takođe, zanima ga i da li je to stav Nebojše Čovića, koji je pisao tekst, ili kompletnog upravnog odbora kluba.

Na odmoru sam već nekoliko dana i samo sam čuo šta se dešavalo. I da je suđenje na utakmici u Humskoj bilo loše i da je Zvezda izdala saopštenje povodom meča koji nije igrala. Čuo sam, takođe, da je to saopštenje crveno-belih pisao Nebojša Čović i voleo bih da znam da li je to zvaničan stav celog kluba ili njegov lični. Jer, nisam siguran da li su svi iz UO Zvezde znali da će biti objavljeno.

Karadžić ovaj zahtev Crvene zvezde odbija i podseća da se predlog, ako je to stav kluba,pošalje u pisanoj formi kao i da je sve ovo možda pokušaj da Zvezda stvori alibi za evropski neuspeh.

Ako je to stav kluba, neka ga dostave u pisanoj formi Izvršnom odboru, pa ćemo o njemu raspravljati. Zvezda nije imala uspeha na evropskoj sceni, pa ne znam da li je ovo pokušaj da se prikrije taj neuspeh. Čitav scenario je dobro poznat godinama unazad.

Predsednik FSS-a ne želi da štiti sudiju utakmice (Partizan-Novi Pazar) Nedeljkovića i kaže da će on biti kažnjen po odluci sudijske komisije.

Čuo sam i ja da je arbitar pravio greške i to će, kao svaki put, nadležni organi sankcionisati. Stvarno mi je malo neverovatno da neki klub traži ostavku predsednika fudbalskog saveza zbog propusta sudije na jednoj utakmici i to na kojoj taj klub nije ni igrao.

Po svemu što je Karadžić rekao čini se da nema nameru da podnese ostavku ali videćemo šta će pisati u njegovom zvaničnom saopštenju.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)