Dan posle poraza od Gane fubaleri Srbije održali su „trening oporavka“ na Rand stadionu, svojoj standaradnoj bazi tokom boravka u Johanezburgu. Atmosfera među igračima bila je vidno na niskom nivou, pa je u jednom trenutku i selektor Antić uzviknuo igračima „‘Ajmo malo življe!“.

Tomislav Karadzic docek Juzna Afrika

Međutim, čini se da se rezignacija već uselila u tabor „orlova“ u Južnoj Africi pošto drugi krug takmičenja niko više ni ne spominje. Sve o čemu se priča su „naredne dve utakmice“, što bi se moglo podvesti pod „odrađivanje posla“ pred razlaz i odlazak igrača svako na svoju stranu.

U tom stilu govorio je i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, koji je najavio da se rukovodstvo Saveza već okreće novim zadacima:

– Bez obzira kako se sve završi srpski fudbal ima razloga da se okrene prema novim zadacima, kvalifikacijama za Euro 2012. ili ozbiljnim infrastrukturnim poslovima. Vlada Srbije je najavila da će graditi 10 stadiona sa reflektorima što je veliki projekat, rekao je Karadžić kao da je učešće na Svetskom prvenstvu za nas već završeno.

Izvor: SportskaCentrala