Dileme više nema, Radomir Antić neće voditi reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo a predsednik našeg Fudbalskog saveza Tomislav Karadžić izjavio je da je u toku potraga za novim strategom „orlova“.

Tole Karadzic

Prvi čovek FSS-a nije bio zadovoljan ishodom prijateljskog duela sa Grcima, koji su na stadionu Partizana u sredu uveče savladali Antićeve izabranike sa 1:0.

„Mislio sam da ćemo ono što je bilo ostaviti iza sebe, ali ovaj poraz je pokazao da nismo izašli iz agonije. Srbija ne sme da gubi od Grčke u Beogradu, uz svo poštovanje prema našim prijateljima“, rekao je Karadžić za „Sport“.

Predsednik naše kuće fudbala ističe da „orlovi“ vrede više od onoga što prikazuju u poslednje vreme.

„Imamo reprezentaciju koja vredi daleko više od onoga što pruža, a to znači da moramo da napravimo neki rezu. Narednih dana održaćemo nekoliko sastanaka i potražiti novo rešenje za klupu najbolje selekcije. Srbija, jednostavno, vredi daleko više od onoga što smo videli u Južnoj Africi i sada protiv Grčke“, poručuje Karadžić.

Jokanović među kandidatima

Lotar Mateus, Siniša Mihajlović, Ilija Petković, Ljupko Petrović, Slavoljub Muslin, Vladimir Vermezović… Lista kandidata za Antićevog naslednika raste iz dana u dan, a ovo su samo neka od imena kojima se bavila za sport specijalizovana štampa u Srbiji. Prema navodima „Sporta“ od četvrtka je u igri za mesto selektora Srbije i Slaviša Jokanović, bivši strateg Partizana i nekadašnji reprezentativac naše zemlje.
„Ne bih da otkrivam (ko je prvi kandidat za Antićevog naslednika). Znam samo da ukoliko taj kandidat pristane, reprezentativni fudbal dobiće dobrog selektora, čoveka koji će imati podršku naroda i javnosti“, rekao je Tomislav Kardadžić.

Zabranjeni transparenti?

Pojedini navijači bunili su se što im na stadion Partizana u sredu uveče redarska služba nije dozvolila unošenje transparenata podrške Radomiru Antiću. „Sportski žurnal“ je tako došao u posed fotografije jednog od spornih transparenata na kome je pisalo „Antiću je mesto ovde, ko To(le) ne želi – neka ode!“. Navijači pristigli iz Obrenovca, prenosi ovaj list, tvrdili su da na stadion u Humskoj nisu mogli da unesu ovu parolu.

Povezane vesti