Tomislav Karadžić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije, zapretio je selektoru Radomiru Antiću sa dvojicom protivkandidata – Lotarom Mateusom i Otom Rehagelom! Dogovor sa aktuelnim selektorom o produžetku saradnje nije postignut, razlozi su finansijske prirode, štaviše, prvi čovek srpskog saveza je otkrio da uporedo sa razgovorima sa Antićem traju i pregovori sa drugim kandidatima za mesto selektora.

lotar mateus partizan 2010

U pratnji ministara Ivice Dačića i Milutina Mrkonjića, koji su obišli radove na izgradnji „Kuće fudbala“ u Staroj Pazovi, Karadžić je rekao da višečasovni razgovori sa Antićem u utorak nisu urodili plodom.

– Lopta je u Antićevom dvorištu. Nismo se dogovorili, ali ko zna šta će biti u naredna 24 časa. Ne poklapaju nam se interesi, daleko smo od rešenja. Do sutrašnje sednice izvršnog odbora moramo rešiti pitanje selektora – naglasio je Karadžić.

Iako je Karadžić rekao da je postignut pomak u pregovorima, dve strane nikako ne mogu da se dogovore o godišnjim primanjima. Pred Antićem je ponuda uzmi ili ostavi – na stolu ima 35.000 evra, ali on traži 15.000 više mesečno.

– Mi mu pružamo ruku, pa i ako on bude selektor u budućnosti, ima dovoljno iskustva da otkloni greške. Ipak, okolnosti su se promenile, nove ugovore ćemo ubuduće praviti po učinku. Moramo prvo da zaradimo pare da bismo delili. Plate će biti tržišne kao u okruženju. Antić je do sada imao najveću platu u regionu.
Na smanjenje plate uticao je sam Antić, smatra Karadžić.

– Sam je ušao u problem. Sada su na tržištu poremećeni odnosi. Bori se za materijalni status, nije ista situacija kao u vreme kako je došao na pregovore. Nismo imali prihod sa Mondijala, imaćemo manje sponzora, manje gledalaca, depresivna finansijska slika može da sledi. Ako je tako, onda hajde da podelimo rizik. Biće vremena za zaradu kada budemo punili kasu.

Karadžić tvrdi da nema ličnih sukoba sa selektorom.

– Problem je nastao zbog neuspeha na Svetskom prvenstvu. Ko nas je vratio sa Mondijala? Gana i Australija, a izgubili smo i od Novog Zelanda i Grčke. Svaki stručnjak će reći da smo bolji od tih reprezentacija, zato nemojmo da menjamo teze.

Tragom informacije da se državni vrh umešao i naredio da se dve strane pomire, Karadžić je rekao:

– Niko ne nikada nije zvao, niti tražio intervenciju. Političari su samo moji drugovi – zaključio je Karadžić.

Povezane vesti