Srpski fudbalski internacionalac poručuje „orlovima“ da plasman u drugi krug zavisi od meča s Ganom, koju jednostavno moraju da pobede

Kezman

Kežman zna kako ne treba igrati na Svetskom prvenstvu.

Srpski fudbalski internacionalac, učesnik Svetskog prvenstva u Nemačkoj 2006. godine, Mateja Kežman, u predvečerje Mundijala u Južnoj Africi priča o svojim iskustvima sa najveće smotre fudbala i o atmosferi kakva bi sada trebalo da vlada među reprezentativcima.

Koliko može Srbija u Južnoj Africi?

– Verujem da imamo kvalitet. Pokazali smo to u kvalifikacijama, a na pripremne utakmice ne treba gledati ozbiljno jer znam kako razmišljaju svi igrači, da se, ne daj bože, neko ne povredi… Mnoge reprezentacije su imale peh da ostanu bez veoma važnih igrača. Mi smo imali sreće da se niko nije povredio – rekao je za Kurir Kežman.

Šta je po vama dobar rezultat?

– Prolazak grupe! Posle toga je sve kazino, rulet u kojem je sve moguće i gde svako svakog može da dobije. Grupa je jaka i mislim da je najteže izaći iz nje. Tri utakmice nisu malo, i to je ono što „lomi“ celo svetsko prvenstvo. Po meni je prva utakmica najbitnija, a to je utakmica s Ganom. Ako uspemo da je dobijemo, mislim da smo na dobrom putu.

Ko će od srpskih reprezentativaca najviše pokazati?

– To su dvojica od kojih najviše očekujem i sve nade polažem u njih. Milan Jovanović i Miloš Krasić izneli su kvalifikacije. Oni su nas odveli na Mundijal. Naravno, uz kolektiv i odbranu, koju Nemanja Vidić sjajno predvodi.

Da ste na mestu selektora, šta biste rekli igračima pred prvu utakmicu?

– Nema tu velike filozofije. Antić dobro radi. Uspeo je da igrače odbrani od velikog pritiska. Ima veliko iskustvo, ranije je osvajao titule i zna kako se dolazi do rezultata, bez tenzije i napetosti.

Ko je vaš favorit za osvajanje titule prvaka sveta?

– Brazil, Argentina, Nemačka! Ima i onih koji mogu da izađu iz senke. Recimo Obala Slonovače ili Gana.

Koji će igrač obeležiti Svetsko prvenstvo?

– Mislim da će to biti igrači koji su obeležili Ligu šampiona. Mesi i Ronaldo su fudbaleri koji u ovom trenutku odskaču od ostalih. Tu je i Dijego Milito, mada on u Argentini nema zagarantovano mesto jer Maradona ima šest napadača – zaključio je nekadašnji reprezentativac.

Izvor: Kurir

Povezane vesti