Prva ozbiljna proba „orlova“ pred Mundijal. Krasić i Jovanović spremni. Ivanović odsutan. Novi Zeland će pokušati da popravi utisak posle „tanke“ partije u porazu protiv Australije. Stadion Hipo arena. Kapacitet 32.000 mesta. Direktan prenos na našem Prvom programu od 17,15 časova.

Fudbalski tim Srbije - Timska slika

Reprezentativci Srbije računaju na ozbiljnu pomoć navijača u prvoj proveri pred Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Protivnik je Novi Zeland, koji će se na Mundijalu takmičiti u Grupi F sa Italijom, Paragvajem i Slovačkom.
srb.jpg

Posle pet dana treninga svi izabranici selektora Radomira Antića su zdravi, a iz tima će odsustvovati jedino Bane Ivanović, koji je dobio dva slobodna dana, zbog svadbe najboljeg druga. Svadba će oslabiti i „kivije“, za koje neće igrati Kris Kilen koji ide na svoje venčanje.

Nešto zbog geografskog položaja, a više zbog sličnog stila igre, utakmica sa Novim Zelandom predstavljaće dobru proveru za utakmicu koju Srbija 23. juna igra protiv Australije u Nelspruitu.

Po dolasku u Klagenfurt, reprezentacija je u petak uveče održala trening. Ni ovog puta tim na terenu nije bio kompletan. Kapiten Dejan Stanković je u dogovoru sa doktorom i selektorom. Za sada se ne zna o čemu se tačno radi ali portparol reprezentacije kaže da je apsolutno sve u redu.

Trening su odradili Milan Jovanović i Miloš Krasić. Trening je posmatralo oko 100 srpskih navijača ali samo prvih 15 minuta jer je posle toga tim nastavio da trenira na zatvorenom stadionu.

Svi oni koji su bili na treningu već su nabavili karte za meč a do sada je prodato oko 14.000 karata, kaže portparol srpskog fudbalskog tima. Kapacitet stadion Hipo Arena je 32.000 mesta a bio je jedan od osam objekata na kojima su se igrale utakmice EP u fudbalu 2008. godine.

Sagrađen je 2005. na mestu Vurterstadiona koji je izgrađen 1960. godine.

Antić na raspolaganju ima golmane: Vladimira Stojkovića, Željka Brkića, Bojana Isailovića, Anđelka Đuričića. Odbrambeni fudbaleri: Antonio Rukavina, Nemanja Vidić, Neven Subotić, Aleksandar Luković, Ivan Obradović, Aleksandar Kolarov.

Fudbaleri sredine terena: Dejan Stanković, Gojko Kačar, Nenad Milijaš, Zdravko Kuzmanović, Radosav Petrović, Miloš Krasić, Zoran Tošić, Miloš Ninković, Milan Jovanović. Napadači: Nikola Žigić, Marko Pantelić, Danko Lazović, Dragan Mrđa.

Novozelandski mediji su već objavili sastav tima koji će početi utakmicu protiv Srbije.

1. Mark Paston, 3. Toni Lokhed, 4. Vinston Rid, 6. Rajan Nelsen (kapiten), 7. Sajmon Eliot, 9. Šejn Šmelc, 11. Leo Bertos, 14. Rori Felon, 19. Tomi Smit, 20. Kris Vud, 21. Džeremi Kristi.

Na klupi: 2. Ben Sigmund, 5. Ivan Vicelić, 12. Glen Ros, 13. Endi Beron, 15. Majkl Meglinči, 16. Aron Klapam, 17. Dejvid Maligan, 18. Endru Bojens, 22. Džeremi Broki, 23. Džejms Banatin, Kol Peverli.

Izvor: SportskaCentrala

Povezane vesti