Narod u Srbiji od svoje reprezentacije uvek očekuje mnogo više nego što je realno. To sam osetio na svojoj koži, to se sada dešava i Antiću. Lično, nisam razočaran, kako ste ispali, tako ste mogli i da prođete. Odlučile su nijanse…

Havier Klemente

Prijavite se kao saradnik sajta BeliOrlovi.rs

Bivši selektor Srbije Havijer Klemente smatra da je rezultat Srbije na Svetskom prvenstvu u skladu sa njenim mogućnostima! Bask je u ekskluzivnoj izjavi za Press poručio da su Srbi previše očekivali od svog nacionalnog tima i da je to razlog njihovog razočaranja!

– U Srbiji se od reprezentacije uvek očekuje da postigne više od onoga što je realno. Razumem da je vaše razočaranje posle ispadanja u grupi ogromno, ali to je samo zato što su i vaša očekivanja bila ogromna. Lično, nisam razočaran rezultatom koji je Srbija postigla u Južnoj Africi. Kao što ste ispali, tako ste mogli i da prođete. Odlučile su nijanse – rekao je Klemente.

Iskusni stručnjak u dugogodišnji selektor Španije bio je prvi selektor u istoriji samostalne Srbije. Nažalost, njegov dvogodišnji angažman u Fudbalskom savezu Srbije završen je debaklom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine.

Posle Srbije spasavao Mursiju i Valjadolid.

Nakon odlaska sa klupe naše reprezentacije, Havijer Klemente radio je još u Mursiji, ali je sa njom ispao iz Primere u sezoni 2007/08. Zadržao se u ovom klubu do decembra 2008, kad je dobio otkaz jer se klub nalazio na dnu tabele Segunde. U aprilu ove godine preuzeo je Valjadolid i pokušao da ga spase od ispadanja u drugu ligu, ali nije uspeo u tome. Iako su mu čelnici Valjadolida nudili produžetak ugovora, on je odlučio da napusti klub po završetku sezone.

Klemente je posle toga napustio reprezentaciju Srbije, ali se i danas, dve i po godine kasnije, seća žestokih kritika kojima je bio izložen u srpskoj javnosti. Zbog toga ga, kako kaže, uopšte ne iznenađuje lavina optužbi na račun aktuelnog selektora Srbije Radomira Antića.

– Nimalo nisam iznenađen kritikama na Antićev račun posle eliminacije sa Svetskog prvenstva. Našao sam se u istoj situaciji posle kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. godine. Svi su očekivali da se lagano plasiramo na završni turnir u Austriji i Švajcarskoj, iako to uopšte nije bilo realno. Tako je bilo i sada. Vi ste verovatno već videli svoju reprezentaciju u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, a to jednostavno nije bilo realno – objasnio je Klemente.

Omaleni Bask, međutim, odbio je našu molbu da prokomentariše Antićeve poteze na SP jer je „poznato da s njim nije u dobrim odnosima“. Klemente je, nakon što je FSS angažovao bivšeg trenera Reala, Barselone i madridskog Atletika, izjavio da se „Srbija neće usrećiti s Antićem“.

Nije promenio mišljenje ni par meseci kasnije, nakon dobrog starta „orlova“ u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

– Imam velike simpatije prema Srbiji. Ipak, moje mišljenje o Antiću se nije promenilo. Ono što sam mislio o njemu pre dva meseca mislim i sad – rekao je Klemente nakon pobede Srbije nad Austrijom u Beču.

Izvor: Press

Povezane vesti