Nakon odluke Nemanje Vidića da se povlači iz reprezentacije usledili su razni komentari o tom povlačenju.

Predsednik FSS, Tomislav Karadžić  je izjavio da će učiniti sve da vrati Vidića u nacionalni tim. On je istakao da čaršijske priče, po kojima se Vidić povukao upravo zbog predsednika, nemaju osnova.

Predsednik FK Crvena Zvezda, Vladan Lukić, odlučio je da u ime kluba na čijem je čelu, stane u odbranu Nemanje Vidića. On smatra da je Vidić najbolji štoper u poslednjih nekoliko decenija, i da je mnogo učinio za fudbalsku Srbiju, a zauzvrat dobio samo kritike.

Nekadašnji reprezentativac Mateja Kežman, kaže da mu je žao što se Vidić povukao. Postojale su priče da je upravo Vidić „kriv“ što Kežman nije dobijao pozive, ali Mateja kaže da i dan – danas ne želi da veruje u te priče.

Iskusni košarkaški stručnjak i sadašnji trener KK Crvena Zvezda, Svetislav Pešić, izjavio je da veruje da će se Vidić vratiti kad se stvori dobra atmosfera u Fudbalskom savezu.

Slobodan Santrač, kaže da su Vidićevi problemi sa reprezentacijom počeli nakon SP u Nemačkoj i rekao da o tome najbolje može govoriti Ilija Petković. Ipak, nije ostao dužan za svoje mišljenje:
Koliko sam upoznat, on je imao plan po kome je kraj reprezentativne karijere video posle EP na koje se nismo plasirali. Dakle, pojedincima u Fudbalskom savezu je već najavio skori oproštaj. Ne znam zašto se odlučio na taj korak, možda zbog toga što ulazi u period kada su povrede češće, a znamo svi u koliko zahtevnoj ligi igra. Pričati o njemu kao igraču mislim da je suvišno, trofeji i statistika sve govore, ali isto tako imali smo prilike da gledamo jednog Vidića u Junajtedu, a drugog u reprezentaciji. I to mogu da razumem, velika je razlika između kluba i reprezentacije. U nacionalnom timu svaka utakmica je nova premijera, a u klupskom dresu je savim druga priča. Verujem, dakle, da je došlo do zasićenja i otuda ova reakcija!“

Petković  ne želi da govori o prošlosti.
Neću da se osvrćem unazad, govorimo o sutra a ne šta je bilo juče. Jednog dana, možda… Sada, ne!

„Nije smak sveta. Vidić je u Junajtedu sve osvojio, pokazao da je jedan od najboljih i bio je uzor mnogim klincima. Upravo zbog toga je imao odgovornost više, obavezu da dobro razmisli. A reprezentacija? Odlazili su iz nacionalnog tima i veći igrači od Vidića i fudbal se i dalje igrao“, rekao je Petković.

To su samo neka od mišljenja sportskih radnika i stručnjaka. Šta vi mislite o povratku Nemanje Vidića?
Vidić je potreban Srbiji na predstojećim kvalifikacijama?

Da li je Vidić potreban Srbiji na predstojećim kvalifikacijama?

Loading ... Loading ...

Beli Orlovi (M. Petković)