Levi bek Srbije Aleksandar Kolarov ocenio je da će činjenica da Australiji treba ubedljiva pobeda u meču poslednjeg kola Grupe D Mondijala u Južnoj Africi, biti prednost Srbije u tom susretu.

„To njihovo ‘moranje’ je dobra stvar za nas, jer će morati da nas napadnu, pa ćemo mi imati više prostora za kontranapade. Zna se šta utakmica protiv Australije znači našem narodu, zato i sada osećamo pritisak, ali smo dovoljno zreli da ga iznesemo i izborimo se sa njim… Nemamo tremu, spremni smo za utakmicu koja nam mnogo znači. Sve zavisi od nas. Idemo na pobedu. U dobroj smo poziciji i imamo priliku da ostvarimo odličan rezultat“, dodao je.

Aleksandar Kolarov raduje se sa Stojkovicem posle odbrane penala

Kolarov bi trebalo da bude jedan od igrača koji će iskoristiti najveću slabost koju je Australija iskazala na dve dosadašnje utakmice Mondijala, a to je igra po bokovima.

„Bekovi im igraju dosta napadački, često idu napred, pa se dešava da ne uspeju da pozadi zatvore prostor“, rekao je Kolarov svestan šanse Srbije koja se za duel sa Australijom pripremala prijateljskom utakmicom sa Novim Zelandom.

„Ne verujem da će ovo sada biti slična utakmica. Novi Zeland se sve vreme branio, a Australija mora da napadne“, ocenio je.

Kolarov, ipak, ne smatra da će Srbija imati lak zadatak 23. juna u Nelspruitu.

„Mnogi misle da ćemo lako izaći na kraj sa Australijancima, ali ja ne delim to mišljenje. Mislim da će nam to biti najteža utakmica“, istakao je Kolarov, jedan od šestorice srpskih reprezentativaca koji ima žuti karton, pa mu preti suspenzija u slučaju nove opomene.

„Ne opterećujem se time. Čak i ako dobijem drugi žuti karton ima ko da me zameni. Naravno da bih voleo da ga ne dobijem ali koga nema bez njega se može“, naveo je.

Javnost u Srbiji od Kolarova mnogo očekuje, pošto je poznato da ima razoran šut levom nogom, koji ga za sada nije služio.

„Vežbam izvođenje slobodnih udaraca, ali ako jako šutnem loptu ode previsoko. Takva je lopta. Da sam pogodio gol pri jednom od onih ‘slobodnjaka’ sigurno ne bi moglo da se brani… Na kraju, nije ni važno ko će dati gol. Neka ga da bilo ko, samo da pobedimo“, rekao je Kolarov.

Podređivanje cilju ekipe, prema rečima Kolarova, i jeste jedan od većih kvaliteta „orlova“.

„Ima dosta međuljudskih problema po ekipama na ovom Mondijalu, a naša snaga je upravo dobra atmosfera. Prošli smo kroz težak period posle poraza od Gane, ali nismo pali“, naglasio je Kolarov.

Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi je donelo mnoga iznenađenja i poraze favorita poput Nemačke, Španije i Kameruna, te neuspehe Engleske i Italije da ostvare pobede.

„Italija je najkarakterističniji primer. To samo dokazuje jednakost kvaliteta među učesnicima turnira. Upravo je tu naša šansa da ostvarimo sjajan rezultat“, istakao je Kolarov.

Izvor: Blic

Povezane vesti