Na pres konferenciji pred prijateljske utakmice, Aleksandar Kolarov je otvorio srce pred sedmom silom i govorio o svemu što se izdešavalo nakon utakmice sa Slovenijom!

Kolarov je ponovio da Srbija nije zaslužila baraž, kao ni mnoge kritike koje se provlače u medijima poslednjih mesec dana.

Razumem osporavanje kvaliteta igrača, ali cilj kritika je bio potpuno drugačiji. Nikoga ne zanima da li sam sa Banetom popio kafu, već nešto sasvim drugo.

Pored Kolarova, koji je bio najviše spreman za odbranu saigrača, konferenciju su prisustvovali Ivanović,  Rajković i trenutni selektor Ćurčić.

Boli ga što mediji govore o tome kako su neki igrači zahtevali od selektora da se sa spiskova izbace neki drugi igrači….. U naletu emocija nije mogao da nabraja i druge navode, koje su ga, kako sam kaže mnogo povredile.
Na „iskrenoj i emotivnoj konferenciji“ Aleksandar Kolarov je hteo da govori i o pitanju novčanih premija za reprezentativce.

Krivo mi je što se spominju neke pare. Kakve pare? Ne dolazimo da igramo za pare i jedina smo reprezentacija u regionu koja ne dobija ni dinara. Nas nosi želja i čast. Takve stvari nemaju veze sa istinom!

Tu želju i čast, sami smo svedoci, mnogi su dovodili u pitanje, kako navijači tako i neki novinari i stručnjaci. Levi bek Sitija ima odgovor i na „provokacije“ takve vrste.

Nikome nije teže nego nama. Nisam spavao tri dana posle Slovenije i sada bih više voleo da se spremam za baraž nego za prijateljske utakmice.

Zbog odličnih igara tokom kvalifikacionog ciklusa, navijači nakon povlaćenja Stankovića i Vidića vide Kolarova kao novog kapitena.
Ta uloga nosi sa sobom mnogo dužnosti! Jedna je svakako dobra igra na terenu koja će ga promovisati u lidera i primer ostalim saigračima. To je, po mnogima već ostvario!
Druga je svakako da bude uvek tu za saigrače, odnosno da brani stavove reprezentacije.
Možemo reći, da je i taj zadatak dobro započeo, s obzirom na sve što je izjavio na ovoj konferenciji, ali i u vremenu od poraza u Sloveniji do priprema za prijateljske utakmice.

Ipak, selektor Ćurčić je za kapitena u ovim prijateljskim utakmicama odredio Nikolu Žigića jer ima najviše nastupa za nacionalni tim. Žigićev zamenik u ovim utakmicama biće Branislav Ivanović.

Beli Orlovi (M. Petković, foto: arhiva)