Prvo zvanično obraćanje medijama fudbaleri Srbije imali su u sredu u San Sitiju. Konferenciji za novinare prisustvovala su trojica Aleksandara – portparol saveza Bošković, i igrači Luković i Kolarov.

Novinare je, što je i logično, najviše zanimalo šta fudbaleri očekuju od prvog meča protiv reprezentacije Gane. I Aleksandar Luković i Aleksandar Kolarov igraju u Seriji A zajedno sa nekolicinom reprezentativaca te afričke zemlje.

„Lično poznajem dvojicu igrača Gane koji kao i ja igraju za Udineze. To su fudbaleri koji imaju zapažene uloge u svojim ekipama i mislim da su veoma kvalitetni. Međutim, sve zavisi od naše igre. Ukoliko ponovimo nastupe iz kvalifikacija imamo čemu da se nadamo, a to je u ovom slučaju pobeda i dobar start na Svetskom prvenstvu“, rekao je Luković.

„Dobro smo ih upoznali u prethodnom periodu, to je reprezentacija koja nije slučajno stigla ovde, ali ponovio bih ono što je rekao i Luković, a to je da smo mi ovde došli da ostvarimo dobar rezultat i da ukoliko budemo na najvišem nivou, imamo sasvim dovoljno razloga da se nadamo pobedi protiv Gane“, rekao je Kolarov.

Iako su mnogi sumnjalo kako će Južna Afrika organizovati ovako veliko takmičenje za sada je sve u najboljem redu prema rečima Lukovića.

„Mi smo u avgustu bili u Južnoj Africi i već tada smo mogli da primetimo koliko se voli fudbal i kakva će euforija vladati na SP. Ovo je divna zemlja sa prijateljski nastrojenim ljdima, uvek nasmejanim i pozitivnim. Sada smo imali priliku i da osetimo tu euforiju. Mi smo nadam se spremni da napravimo lep rezultat koji bi zadovoljio očekivanja i naše nacijem, i koji bi bio lep poklon i za ljude koji su uz nas i ovde u Južnoj Africi“, dodao je Luković.

Reprezentacija Srbije se tokom kvalifikacija najviše oslanjala na sjajnu odbranu, ali je u poslednjem pripremnom meču protiv Kameruna primila čak tri gola. Luković smatra da je to bila specifična utakmica.

„Odbrana je tokom kvalifikacija iznela ogroman teret, ali to je ipak samo jedan od delova naše ekipe. Mi smo pre svega tim, i kao takvi i treba se ponašamo na terenu. Protiv Kameruna je bilo određenog pada koncentracije jer je to bila poslednja utakmica pred odlazak u Afriku.“

Aleksandar Kolarov rekao je da je svaki meč izuzetno važan, ali da je kao i na svakom velikom takmičenju, prvi najvažniji.

„Svaka utakmica je bitna, ali je u ovom slučaju prva najbitnija. Međutim, naša forma je takva da ćemo u svaki meč ući sa istim motivom i istom željom. U ovom trenutku je potpuno nebitno sa kim igramo, važno je da pružimo maksimum, i da ne razmišljamo o broju osovjenih bodova i o plasmanu. Idemo od utakmice do utakmice. Mi smo se sigurno pripremili da na početku SP odigramo kako treba, a prolazak iz grupe je naš prvi cilj i prioritet. Sve iznad toga bio bi ogroman uspeh“, ponavlja Kolarov.

Izvor: B92

Povezane vesti