Može li Srbija da pobedi Nemačku? Momak koji je rođen u Frankfurtu a bio najbolji strelac Jugoslavije na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998.godine smatra da može. Reč je o Slobodanu Komljenoviću, koji danas sa porodicom živi u Minhenu, gde će i gledati duel „orlova“ i „pancera“ u drugom kolu D grupe u Južnoj Africi (petak, 13.30).

– Biće to sjajna utakmica! Sastaju se dve vrhunske reprezentacije! Nadam se samo da ćemo u velikoj borbi mi biti ti koji ćemo postići gol više za veoma važnu pobedu – rekao je Komljenović.

Slobodan Komljenovic u dresu Jugoslavije

Optimisti ste i pored poraza Srbije od Gane (0:1), odnosno ubedljivog trijumfa Nemaca nad Australijom (4:0)?

– Definitivno nismo imali sreće u nedelju. Realno, bili smo bolji, ali su nas nepromišljeni gestovi koštali. Ostali smo bez bodova na startu Mondijala, ali imamo još dva meča. Mislim da možemo da nadoknadimo propušteno.

Koji bi detalj mogao da presudi u duelu sa Nemcima?

– Nemci ne mogu da igraju protiv nas kao što su sa Australijom. Mislim da je iskustvo i zrelost naših igrača glavni plus Srbije u tom duelu.

Živite u Minhenu, vrlo dobro poznajete mentalitet Nemaca, šta mislite ko će više piva ispiti u sredu popodne?

– Hahaha…. Nemci će popiti više piva, tu nemam dilemu! Ali mi ćemo popiti više rakije i kad ih pobedimo, bićemo mnogo veseliji od njih!

Koji su krajnji dometi reprezentacije Srbije na Mondijalu, možemo li dalje nego vaša generacija 1998?

– Ako dobro startujemo, možemo mnogo! Ima ova generacija kvalitet da dođe čak i do polufinala, bez obzira na poraz od Gane. Koliko puta su samo Italijani loše startovali, pa su stizali u završnicu.

Ako poredite vašu generaciju iz Francuske sa ovom, kome biste dali prednost?

– Naš tim bio je sastavljen iz vrhunskih zvezda, možda najboljeg napadačkog arsenala u tom trenutku na svetu! A ja sam bio najbolji strelac ekipe! To je i bio problem, što naši napadači nisu pokazali ni deo svojih kvaliteta. Ova generacija ima suprotan kvalitet. Defanziva je njena najjača snaga. Niko nam neće lako dati gol, a u napadu uvek imamo kvalitet da postignemo gol ili dva.

Ko će naslediti vas – najboljeg strelca Jugoslavije na Mondijalu u Francuskoj?

– Bez dileme, to će biti Marko Pantelić. Taj momak ima kvalitet da postigne gol i bez neke izgrađene akcije. Jednostavno, uvek je na pravom mestu.

Vas je u Francusku ispratio sukob Santrač-Nađ, u Nemačkoj 2006. bilo je još gore, reprezentacija je bila prepuna nesuglasica i sukoba. Da li je ovog puta drugačije?

– Verujete mi, ne znam. Za tako nešto morate biti deo ekipe. Mi „francuzi“ imali smo sjajnu atmosferu u timu, zakazala je organizacija. Ipak, verujem da je Antićeva četa na pravom kursu – završio Slobodan Komljenović.

Povezane vesti