Ono što smo svi dugo čekali sinoć se dogodilo, igra u odbrani sjajna, sredina zadovoljavajuća a napad konačno efikasan, Orlovi su, može se reći, napunili mrežu Velsa do vrha. Ne treba puno da se hvalimo ovom pobedom jer je u pitanju Vels, koji je dosta „slabiji“ od reprezentacije Srbije ali Vels se nikada ne predaje a to su i sinoć pokazali.
Orlovi pobedili Vels 6:1!

Utakmica je sjajno počela za „Orlove“, Srbija je dominirala na terenu, atmosfera na stadionu je bila sjajna često se sa stadiona čulo „SRBIJA!.

U 16. minutu Srbija dobija slobodan udarac koji je Aleksandar Kolarov izveo kao na igrici i Srbija vodi 1:0.

Na drugi gol Srbije čekalo se samo 8 minuta, Kolarov je ušao u šesnaesterac, lavovski se borio sa Velšanima uspeo loptu da prosledi u srce šesnaesterca i Zoran Tošić to pretvara u gol.

Samo šest minuta kasnije Bejl je utišao sve Srbe na stadionu Karađorđe, sa nekih 30 metara šutira slobodan udarac posle kojeg Stojković nije mogao baš ništa da uradi i Vels smanjuje na 2:1. U tom trenutku se pomalo stvorio i strah kod navijača Srbije od eventualnog izjednačenja Velsa. Nakon tog gola Vels je imao mali pritisak ali u 39. minutu Filip Đuričić ponovo vraća Srbiji prednost od dva gola razlike.

Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 3:1 za Srbiju.

U drugom poluvremenu, na gol se čekalo svega deset minuta, Dušan Tadić je u 55. minutu savladao golmana Velsa Majhila.

Prelep gol postigao je u 79. minutu Bane Ivanović, sjajan šut po zemlji golman Velsa nije mogao da odbrani a u 90 minutu tačku na ovu utakmicu stavio je Miralem Sulejmani koji je ponovo u reprezentaciji Srbije!

Srbija sledeću utakmicu igra protiv Belgije 12. oktobra kao domaćin.

Tebelu i rezultate ostalih utakmica u grupi A pogledajte OVDE

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)