Reprezentativci Srbije su pred duel sa Italijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine poručili da žele da se iskupe za poraz od Estonije.

Milos Krasic

Miloš Krasić, koji je bio praktično jedina svetla tačka u očajnom izdanju „orlova“ protiv Estonaca, poručio je da taj meč zaboravljen i da je cilj pobeda nad „azurima“.

„Došli smo na meč sa jednom odličnom reprezentacijom u ne baš sjajnom raspoloženju. “Azuri” možda ne pružaju sjajne partije, ali svi znamo kakav tim imaju. Analizirali smo greške, izbrisali smo iz glave Estoniju. Težak poraz, razočarali smo, ali smo sada ponovo željni pobede. Kvalitet nije sporan, ali moramo da popravimo kolektivnu igru pa da iz nje iskoči pojedinac koji može da reši situaciju. Samo povoljan rezultat može sve da izbriše“, rekao je Krasić.

Strelac autogola u završnici meča sa Estonijom Aleksandar Luković je poručio da ima vremena da se isprave svi kiksevi.

„Želimo da se iskupimo, ali to neće biti lako. Italija ima sjajne pojedince, ali ako odigramo na svom nivou sve je moguće. Ne treba sumnjati da smo zaboravili da igramo fudbal. Mi smo pokazali mnogo puta koliko zaista možemo. Možda je i dobro što javnost ne očekuje previše od ove utakmice. Smatramo da možemo da napravimo dobar rezultat. Još sedam utakmica, dovooljno da se ispravi kiks iz Beograda“, rekao je Luković.

Zoran Tošić, koji je zajedno sa Ninkovićem uneo malo živosti u igru Srbije je rekao da Estonija mora da se zaborravi.

„Zaboraviti šta je bilo, jedan od prelomnih mečeva jer igramo protiv glavnog favorita. Nije to ona Italija koja je godinama osvajala trofeje i bila moćna, ali to jeste i dalje jaka ekipa. U poslednjih par mečeva, od Australije, sve je krenulo nizbrdo i ne možemo da pronađemo našu igru, neki igrači možda nisu u formi. Treba nam više samopouzdanja“, rekao je Tošić.