Nije sve tako crno u srpskom fudbalu. Potpuno suprotnu sliku o Srbiji od one iz Đenove ljubitelji fudbala širom Evrope imaju kada na delu gledaju srpske majstore fudbala, među kojima je svakako i letošnje pojačanje Juventusa, Miloš Krasić. Za tili čas je osvojio srca navijača u Torinu, ali on kaže da to još nije sve što će im prirediti!

Milos Krasic, Juventus

Od kako je 21. avgusta i zvanično prešao iz redova CSKA za 15 miliona evra, Krasić je iz nedelje u nedelju oduševljavao navijače Juventusa. Prvo sjajnim prodorima po boku i asistencijama, a potom i golovima. Krajem prošlog meseca je bio strelac prvog het-trika u karijeri, protiv Kaljarija, a tvrdi da ni tada nije bio, a ni sada nije, u potpunosti spreman.

Uoči današnjeg meča sedmog kola Serije A sa Lećeom, Krasić je priznao da ima na čemu da poradi.

– Spreman sam svega 60 odsto. To je zato što nisam prošao kompletne letnje pripreme s Juventusom. Ipak, to ne umanjuje moju glad za golovima i pobedama – kaže reprezentativac Srbije.

Bivši fudbaler Vojvodine je pojačao rad tokom nedelje kako bi što pre nadoknadio propušteno. Trener Luiđi del Neri kaže da je prezadovoljan njegovim radom, a Krasić obećava da će biti još bolji.

– U stvari, sada pokušavam da nadoknadim sve što sam propustio. Pojačao sam trening, nadam se da će se to ubrzo isplatiti. Što pre budem bio na nivou kolega iz tima, videćete pravog Krasića – poručio je Miloš.

Juventus ove sezone ima velike ambicije. Svi u Torinu su svesni da se igra ne stvara preko noći, pa je početak sezone zaista bio obeležen oscilacijama. Posle šest mečeva u Kalču, Del Nerijev tim ima po dve pobede, poraza i remija, a u naredna dva kola igra sa Lećeom i Bolonjom i ima priliku da popravi bodovni saldo.

– Motivisan sam i osećam se odlično. Srećom, zaobišle su me povrede. Naredne dve utakmice sa Lećeom i Bolonjom su od izuzetne važnosti. Želja nam je da što pre dođemo u zonu Lige šampiona. Nema alternative, moramo uzeti maksimalan broj bodova iz naredna dva meča – poručio je Krasić uoči današnjeg meča na „Olimpijskom stadionu“ u Torinu.