Fudbaleri Srbije se uprkos problemima sa povredama u dobroj atmosferi pripremaju za kvalifikacione mečeve za EURO2012 sa Severnom Irskom i Estonijom, a Nikola Žigić je poručio da će dati sve od sebe da nastupi već u petak.

Trening reprezentacije Srbije, Jovanovic, Petrovic, Rajkovic i Ninkov

„Povreda se lagano sanira. Iz dana u dan se osećam sve bolje. Trenutno sam na biciklu u teretani, ne znam da li ću biti spreman za petak, ali ću sigurno biti u sastavu za meč sa Estonijom“, rekao je Žigić.

Napadač Birmingema je dodao da će biti neprijatno igrati bez navijača i da se nada da će se uskoro i na tribinama i na terenu radovati zbog novih uspeha Srbije.

„Biće teško pred praznim tribinama, ja sam dva puta imao priliku da igram na praznoj Marakani, protiv Jang Bojsa i Azerbejdžana. Nikome ne ide u prilog ovakva situacija, ali naš cilj ostaje isti – to je pobeda. Nadam se da se loše stvari iz Đenove neće ponavljati i da ćemo ubuduće biti kao nekada složni, da se svi zajedno radujemo pobedama“, rekao je Žigić.

On se osvrnuo i na odluku Danka Lazovića i Aleksandra Lukovića da ne igraju za reprezentaciju i rekao da ne zna još pravi razlog.

„Šta je tu je, ljudi su doneli odluku, mi moramo dalje i bez njih“, rekao je Žigić.

Miloš Krasić se nada da će dvojac iz Zenita promeniti „ishitrenu odluku“.

Fudbaler Juventusa je dodao i da je presrećan što je posle duže pauze postigao gol u Seriji A.

„Gol koji sam postigao u Juventusu je došao u pravom trenutku, pred važne mečeve sa reprezentacijom. Mi nemamo pravo na kiks. Pripreme u Kući fudbala prolaze u najboljem redu, uslovi su sjajni i ovo je mesto koje nam mnogo koristi i mesto za buduće generacije“, rekao je Krasić.

Krasić će ponovo igrati uz cimera Milana Jovanovića, koji se posle pet meseci vratio među „orlove“. Popularni Lane će verovatno zbog problema sa povredama biti na nešto isturenijoj poziciji.

“ Nadam se da mogu da odgovorim selektoru i na poziciji napadača, to mi neće biti prvi put. Nadam se samo da nas neće uspavati tišiona na praznoj Marakani. Zadovoljan sam što sam ponovo u reprezentaciji. Rešiću klupski status da se moj dolazak u reprezentaciju više ne dovodi u pitanje. Sa Pižonom sam razgovarao posle Italije na moju inicijativu i rekao mu da nema pritisak da me zove, jer ne igram u klubu. Ipak, odlučio sam da se odazovem pošto je vanredna situacija“, rekao je Jovanović.

Izvor: BlicSport