Srpski fudbalski reprezentativac Miloš Krasić izjavio je da naša selekcija ima odlične uslove u austrijskom Leogangu gde se priprema za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Milos Krasic na pripremima u Austriji

„Oduševljen sam uslovima u kojima boravimo i radimo. Imamo sve što nam je potrebno. Apsolutno sve je za desetku, od smeštaja, hotela, predela koji nas okružuju do onog najvažnijeg, uslova za trening“, rekao je Krasić za sajt FSS-a.

Ekipi su se na pripremama priključili kapiten selekcije Dejan Stanković i Nikola Žigić, koji je potpisao ugovor sa Birmingemom.

Krasić je istakao da veruje da će ekipa u Južnoj Africi obradovati navijače u domovini.

„Igrama i rezultatima u kvalifikacijama vratili smo ono što nam je bilo najpotrebnije, podršku i poverenje nacije. Sada to imamo, nema bežanja od odgovornosti. Naša igra je najbitnija. Verujem u model koji nam je doneo plasman u Južnu Afriku. Do početka Mundijala treba samo da je podignemo na još viši nivo. Svaka informacija o rivalima može lepo da se iskoristi, u smislu kako napadaju, kako se brane, šta ko od naših igrača treba da radi u svakoj fazi igre“, rekao je Krasić.

Srbija će na SP igrati u grupi D igrati protiv Nemačke, Australije i Gane.

„Malo finale je prvi meč na SP protiv Gane. Borbena su ekipa, ne igraju neki napadački fudbal, čekaju šansu iz kontranapada. Nemci imaku zapanjujuću tradiciju na velikim takmičenjima. Tim u kome se najpreciznije zna šta ko treba da radi. Jak kolektiv, fantastični pojedinci. O Australiji najmanje znam, ali nije teško biti pametan pa konstatovati da niko nije slučajno došao među 32 najbolje selekcije na svetu“, rekao je Krasić i dodao da ne razmišlja o tome gde će da nastavi igračku karijeru.

Fudbaler Herte i srpski reprezentativac Gojko Kačar smatra da je Nemačka favorit u grupi bez obzira što će „panceri“ igrati bez Mihaela Balaka.

„Za Balaka znam da je bez sumnje njihova najveća zvezda i da sigurno ima ogroman uticaj za igru nemačke reprezentacije. Nemačke novinarre zanima najviše moj komenatar na povredu Balaka, stav o tome ko je favorit u našoj grupi, šta Srbija misli o našem učešću na Mundijalu. O tome ko je favorit najbolje bi bilo da se vidi na terenu. Oni su sebe već svrstali za favorita, a ostale tri ekipe Ganu, Australiju i Srbiju pođednako rangiraju“, rekao je Kačar.

Izvor: VestiOnline