Utakmica sa Ganom može da bude malo finale na Svetskom prvenstvu za naš tim, ocenio je Miloš Krasić, reprezentativac Srbije, najavljujući premijerni meč „orlova“ na Mondijalu, koji je zakazan za 13. jun, od 16 časova po našem vremenu, u Pretoriji.

Milos Krasic

– Igramo bolje, imamo kvalitetniji tim i nema razloga da sumnjamo u dobar rezultat, koji bi nam podigao samopouzdanje na viši nivo pred utakmicu sa Nemačkom. Osećamo euforiju i maksimalno smo spremni da izađemo na teren. Prethodnih dana dobro smo upoznali Ganu, gledali smo njihov meč sa Holanđanima i od njih smo izvukli pouke. Zapravo od Holandije možemo da iskoristimo mnogo dobrih stvari. Mi smo profesionalci, mislimo samo na prvu narednu utakmicu, u glavi jasno znamo šta treba da radimo, a to je da izađemo na teren, igramo svoju igru i obradujemo narod – jasan je plavokosi vezista.

Krasić nije želeo da poredi ovu ekipu sa onom iz 2006. godine.

– Taj tim je otišao na Mondijal bez primljenog gola i samim tim je napravio veliki uspeh. Od tih igrača danas je malo ostalo u novom timu, mi smo sada druga ekipa i teško nas je porediti.

Novinare iz drugih država interesovalo je da li mu prija to što ga porede sa Pavelom Nedvedom.

– Na njega podsećam zato što imamo sličnu frizuru, ali je veoma teško dostići njegove rezultate i nivo na kojem je igrao. Prija mi što me porede sa takvom igračkom veličinom, nastupao sam i na njegovom oproštaju, međutim moj idol dok sam bio mlađi bio je Predrag Mijatović.

I Asamoa ne igra protiv Srbije

Gana, prvi protivnik Srbije na Mondijalu, igraće na tom meču sigurno bez Sulija Muntarija, a možda i bez Kvada Asamoe, u premijernoj utakmici Grupe D, u nedelju od (16.00) u Pretoriji. Iako selektor Milovan Rajevac gaji nadu da će moći da računa na Asamou, male su šanse za tako nešto. Podsetimo, Gana će, pored Muntarija, možda i Asamoe, za duel sa Srbijom biti oslabljena i za Mikaela Esijena, koji nije ni u kombinaciji za mečeve na SP, takođe zbog povrede.

Izvor: Alo