Uspeh reprezentaciji Srbije u meču sa Ganom mogli bi da donesu kumovi, Dejan Stanković i Marko Pantelić! Oni su igrači sa najjačim bioritmičkim potencijalom za danas.
Nedelja je njihov dan: Antić, Stanković i Pantelić

Nikola Zigic, Aleksandar Kolarov

Teorija bioritma, koji je naučno priznat za razliku od horoskopa, kojeg i dalje osporavaju, polazi od činjenice da čovek od svog rođenja prolazi kroz određene cikluse koji se ponavljaju do kraja života. Tri najpoznatija bioritma su fizički(traje 23 dana), emotivni (28) i intelektualni (33). Tako svako od nas prolazi kroz povoljne, nepovoljne i kritične trenutke, pa se to odnosi i na fudbalere koji će danas krenuti u prvu mondijalsku bitku pod imenom Srbije.

U analizi valja poći od glavnog stratega, u ovom slučaju Radomira Antića. Za jednog selektora nije bitno da ima snažan fizički bioritam jer on ne igra, ali je zato jako bitno kako stoji u smislu intelekta i intuicije. Zato, srpski fudbalski korpus može da bude miran, selektor je danas na intelektualnom maksimumu, što označava dobar dan za donošenje velikih odluka. Možda je „tanji“ po pitanju intuicije i čitanju namera protivnika, ali će na terenu, kad meč počne, uspeti da se prilagodi situaciji.

Kada se uzme u obzir tim koji se najavljuje da će istrčati na teren (što ne znači da Antić neće iznenaditi nekim izborom), dobija se da najbolji bioritam na današnji dan imaju kumovi, kapiten Dejan Stanković i napadač Marko Pantelić!

Stankoviću sve polazi od ruke, fizički i emotivno je na vrhuncu, ima izvrsnu intuiciju, ali i niz ideja i rešenja. Svi bioritmovi su u jako pozitivnoj fazi i od njega možemo očekivati da danas bude pravi lider na terenu. U tom smislu njega „prati“ Marko Pantelić , koji bi nekim lucidnim rešenjem mogao da obraduje sve. Pantelićev lični numerološki broj poklapa se sa brojem datuma kada se meč igra (13.06.2010.), reč je o „četvorci“, pa je i to još jedan od pokazatelja koji mu idu u prilog.

Za razliku od Stankovića i Pantelića, ostali baš i nemaju takav dan, što može da sugeriše da će biti dosta težak meč i da će Gana biti žilav protivnik. Fizički zamor može da se oseti kod Branislava Ivanovića, Miloša Krasića i Nenada Milijaša. Golman Vladimir Stojković ima kritičan dan intelektualnog bioritma, ali zato i dobru intuiciju, koja odlikuje i Nemanju Vidića. Milan Jovanović je kreativan, ali fizički je još u negativnoj fazi, pa mora da se pričuva. Generalno, tim danas nije u najsnažnijem fizičkom potencijalu, ali kako turnir bude odmicao, biće sve bolje.

Posebna priča je Nikola Žigić kojem se sve linije ciklusa „seku“ tokom današnjeg dana u negativnoj fazi, pa mora da bude veoma oprezan u svakom pogledu. U sve četiri minus faze je i Aleksandar Luković, pa i on treba da pripazi.

U odnosu na najavljen tim, u slučaju da bude potrebno izvršiti zamene, „energične trkače“ treba tražiti u Gojku Kačaru i Zoranu Tošiću, dok bi i Dragan Mrđa takođe bio dobro rešenje.

Izvor: Blic

Povezane vesti