Član stručnog štaba reprezentacije Srbije Rešad Kunovac rekao je da ekipa nema krizu igre, već da je večeras protiv Slovenije igrala „koliko joj je protivnik dozvolio“.

Strucni stab Srbije, Fudbalska utakmica Srbija-Slovenija EP 2012

„Ne slažem se sa ocenom da je Slovenija bila bolja, naročito u prvih 70 minuta, ali su nam nametnuli ritam koji nam nije odgovarao jer je bio spor. Ne mislim ni da smo u krizi igre, ali istina je da smo igrali večeras koliko nam je protivnik dozvolio“, rekao je Kunovac.

Kunovac je posle novog remija u duelima sa Slovenijom ocenio da je ovo bio meč u kom su igrale dve ozbiljne ekipe.

„Utakmica je bila neizvesna do kraja, što smo i očekivali. Nikad niko nije pobedio u našim međusobnim susretima, pet puta je bilo nerešeno, od čega četiri puta 1:1. Bio je ovo duel dve ozbiljne i jake reprezentacije, učesnika Svetskog prvenstva“, rekao je Kunovac.

Član stručnog štaba Srbije je objasnio da je Zoran Tošić morao da bude zamenjen zbog povređenog kuka.

„Odigrali smo tek dve utakmice, a videli ste i da su Slovenci neočekivano izgubili u prvom kolu od Irske. Grupa je takva da će svaka utakmica biti teška, neizvesna i komplikovana“, rekao je Kunovac.

Selektor Slovenije Matjaž Kek bio je izuzetno zadovoljan, ali je rekao da je njegov tim „bio bliži pobedi“.

„Da mi je neko pre početka utakmice ponudio remi, prihvatio bih ga, ali mi je ipak malo žao, zato što je moja ekipa bila bliža pobedi. Tradicija nerešenih rezultata se nastavlja. Odigrali smo dobro, borbeno i hrabro. Imali smo kiks na startu, ali moraćemo negde da nadoknadimo bodove. Ni u snu ne bih komentarisao igru Srbije, koja je i dalje favorit, a ima i tri boda više od nas „, rekao je Kek.