Zdravko Kuzmanović je izjavio da mu je mnogo teško zbog penala koji je skrivio na prvoj utakmici reprezentacije Srbije na Mondijalu u Južnoj Africi i tako kumovao večerašnjem porazu od Gane sa 0:1.

Zdravko Kuzmanovic posle utakmice protiv Gane

„Napravio sam sr…e. Mnogo mi je teško. Izvinjavam se svima. Nije bilo namerno. Želeo sam da glavom izbijem loptu, ali mi je ruka ostala u vazduhu. Šta da radim“, rekao je srpskim izveštačima u Pretoriji vidno uznemirani Kuzmanović sa suzama u očima.

Ostali igrači pokušali su da uteše 23-godišnjeg fudbalera.

„Šta smo mogli da mu kažemo, osim da pokušamo da ga podignemo. Svi znamo da se to slučajno desilo… Sve nas boli ovaj poraz“, priznao je Danko Lazović.

Jednu od dve najbolje prilike za Srbiju propustio je Nikola Žigić.

„Mnogo nam je teško palo sve ovo. Nadali smo se pobedi, dali sve od sebe, 70 minuta igrali dobro, imali dve šanse, ali smo ih promašili. Jednu i ja. A to se ne prašta na Mondijalu. Realizacija je bila naš najveći problem. Dok je Gana gol postigla iz poluprilike“, istakao je Žigić.

Visoki napadač je, ipak, ocenio i da Srbija nije izgubila šanse da se plasira u osminu finala Mundijala.

„Treba da ostanemo potpuno mirni, hladne glave. Ranije smo pokazali da možemo da igramo sa svakim. Pred nama su još dve utakmice, u igri je još šest bodova i ja verujem da možemo da ih osvojimo“, naglasio je Žigić.

Povezane vesti