Poraz od Novog Zelanda upozorio je “orlove”, ali nije izazvao paniku, niti poremetio dobru atmosferu u nacionalnm timu. Da su greške uočene i da se na njihovom otklanjanju već radi, potvrdio je Zdravko Kuzmanović, vezni fudbaler Štutgarta, koji uverava da mu eventualni neuspeh u Južnoj Africi uopšte ne pada na pamet.

kuzmanovic trening srbija

„Pitate me šta bi za nas bio neuspeh na Svetskom prvenstvu? Vidite, o tome i ne razmišljam. Uveren sam u naš plasman u drugi krug takmičenja“, odlučan je Kuzmanović.

Poraz od Novog Zelanda će, prema mišljenju našeg reprezentativca, samo pozitivno uticati na ekipu.

„Sigurno da smo svi želeli pobedu, ali poraz neće ništa promeniti u negativnom smislu, već će nam pomoći da zbijemo redove, da ispravimo uočene individualne greške i kroz preostale dve prijateljske utakmice podignemo igru na viši nivo. Najvažnije je da naše samopouzdanje nije poljuljano, verujemo u svoje kvalitete i bolje je što smo izgubili sada, dok još traju pripreme. Za nas je bitno da pobeđujemo na Svetskom prvenstvu i u tom smeru se i spremamo“, kaže Kuzmanović.

Sedmi dan priprema u Leogangu doneo je vremenske uslove koji više priliče poznoj jeseni nego početku leta. Srpski fudbaleri su imali buđenje uz prizor snegom pokrivenih Alpa koji se uzdižu odmah iznad ovog tirolskog mesta. Temperatura je pala na svega šest stepeni Celzijusa, uz povremeno snažan vetar, koji je tokom većeg dela dana nanosio i jaku kišu.

Po običaju, rad srpske reprezentacije na terenu u Leogangu obeležio je pljusak. Stručni štab je otvorio jedini trening u ponedeljak za javnost samo u prvih 15 minuta i tokom tog perioda bilo je sunčano, ali vetrovito.