Reprezentativci Srbije se vraćaju u zemlju posle neuspeha na Svetskom prvenstvu, a bolan povratak je još neprijatniji zbog fotografija pojedinaca sa cigaretama i pivom, kao i zbog već uobičajenih priča o sukobima…

marko pantelic i radomir antic, srbija-australija

Generalni sekretar FSS Zoran Laković je najavio analizu događaja o kom je pisao ruski sajt lifesports.ru.

„Na putu od hotela do aerodroma u Nelspruitu u autobusu smo dobili informaciju da su se pojavile te fotografije. Pogledaćemo i analiziraćemo šta se tu dogodilo, pa ćemo odlučiti. Ono što mogu sada da vam kažem jeste da igrači imaju privatnost i u pojedinim trenucima mogu da rade stvari po svom nahođenju. Oni su se korektno ponašali i na pripremama u Austriji i u Johanezburgu tokom Mondijala. Imamo dobru grupu igrača koju bi trebalo da sačuvamo“, rekao je Zoran Laković.

On je dodao i da je ekspedicija čula za izjavu Siniše Mihajlovića, koji je pričao o navodnom sukobu u svlačionici posle meča sa Ganom.

„Čuli smo i šta je rekao Siniša Mihajlović, međutim, informacija o navodnom sukobu u svlačionici pred meč sa Ganom, nije tačna. Među igračima nije bilo nijedne ružne reči, ni u Austriji ni u Južnoj Africi. Sve je bilo u redu do pojavljivanja ovih fotografija“, rekao je Laković.

Tu izjavu je prokomentarisao je i Marko Pantelić.

„Zaista ne verujem da je Mihajlović rekao tako nešto. Ne da ne verujem, nego sam siguran da to nije rekao“, rekao je Pantelić.

Napadač Srbije je opisao i kakvo je bilo jutro posle eliminacije.

„Osećaj je isti, i dalje žalim za još jednim golom i osminom finala, jer da smo to uspeli da ostvarimo ispunili bismo naš cilj. I posle prespavan noći imam isti osećaj u grudima, odvratan osećaj. Sve je zavisilo od nas, nismo uspeli da pobedimo, a kasnije ni da damo taj drugi gol. Na SP smo došli isključivo zahvaljujući našem trudu i sa željom da konačno napravimo nešto veliko sa reprezentacijom. Za sve što nam se desilo u Južnoj Africi sami smo krivi“, rekao je Pantelić.

On je dodao da nije razmišljao o napuštanju nacionalnog tima.

„Vojnik sam ove zemlje i ove reprezentacije. Dok budem bio potreban ja ću biti tu. Sam sigurno neću otići“, rekao je Pantelić.

Put

Igrači su u 14.45 imali let iz Nelspruita za Johanezburg i na aerodrom su stigli neposredno pred poletanje aviona. Selektor je bio prilično nervozan i u prvi mah nije hteo da odgovara na pitanja novinara. Igrači se u Johanezburgu pakuju, pa kreću put Beograda, a očekuje se da stignu u petak oko 12 časova.

Izvor: Blic

Povezane vesti