Generalni sekretar FSS Zoran Laković ocenio je da je srpska reprezentacija pronašla najbolji mogući smeštaj u Johanesburgu gde će joj biti baza tokom Mundijala.

„Sva naša očekivanja u vezi s hotelom su apsolutno ispunjena. Toplo smo dočekani i mislim da su i naši momci zadovoljni. Zaista nemamo nikakav problem“.

„Ovo je najbolje što Johanesburg ima da ponudi. I kraj je miran, jedan od najboljih u gradu, elitan“, rekao je Laković novinarima ispred hotela Sanisajd Park.

Opšta je, ipak, ocena novinara da u Južnoj Africi dva dana pred početak Mundijala mnogo toga nije potpuno sređeno.

„Mi od prvog dana pratimo sve što se dešava u vezi sa organizacijom. Nikoga nismo želeli da kritikujemo, jer znamo… da je Južna Afrika mnogo uložila u pripremu turnira. Kako je nama tako je i drugima. Svi ti neki sitni problemi su nam pomalo i interesantni“, naveo je Laković.

Generalni sekretar FSS nema zamerki ni na obezbeđenje fudbalera, koje čuvaju brojni pripadnici domaće policije uz pomoć predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Sve to olakšava posao čelnicima Saveza koji, kako je rekao Laković, žele potpunu izolaciju za „orlove“ što je potvrdio i predsednik Saveza Tomislav Karadžić.

„Ranije se dešavalo da se horde ljudi muvaju oko fudbalera i nepotrebno ih ometaju tokom priprema. Sada su s njima samo tri člana FSS-a, ostali su smešteni daleko od ekipe“, naveo je Karadžić.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) dozvolila je reprezentaciji Srbije da promeni teren na kome trenira, pošto su se igrači žalili na loš kvalitet

Izvor: B92