Najvažnija vest iz tabora fudbalske reprezentacije Srbije je da povreda Miloša Krasića nije za preteranu brigu i da bi on uskoro trebalo da se vrati na teren.

– Osetio sam bol u primicaču još u Kovilovu, a isto se ponovilo i prilikom prvog izlaska na teren ovde u Austriji. Nismo želeli ništa da rizikujemo, prijavio sam problem doktoru, ali nije reč ni o kakvoj težoj povredi. Očekujem da već večeras ili najkasnije sutra pre podne ponovo budem na terenu, rekao je Krasić za Sportsku centralu.

Plavokosi reprezentativac Srbije našao se i na meti dva novinara iz turskog „Fanatika“, koji je na naslovnoj strani preneo vest o navodnom prelasku Krasića u Fenerbahče. Turci su bili uporni u nameri da Krasiću „poklone“ dres Fenera sa njegovim imenom, kako bi ga prilikom predaje i slikali sa dresom turskog kluba, ali se naš reprezentativac nije dao „prevariti“.

Priliku za druženje sa našim reprezentativcima u hotelu „Kralerhof“ u Leogangu iskoristili smo i za duži intervju sa Milanom Jovanovićem, jednim od najstandardnijih reprezentativaca tokom ovih kvalifikacija. Popularni „Lane“ ističe da bi Srbija mogla da se svrsta u „favorite iz senke“ na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu.

Milan Jovanovic tri prsta

– Imamo svi veliku želju za ličnom afirmacijom na tako velikom takmičenju, ali i da kao tim napravimo dobar rezultat. Međutim, nekada želja sama po sebi nije dovoljna da se napravi dobar rezultat, pogotovu na velikom takmičenju gde nema prava na grešku. Kladionice su nas stavile na 11. ili 12. mesto među potencijalnim osvajačima Svetskog prvenstva. Mislim da je to realno i da bi sve preko tog 12. mesta bio uspeh, rekao je Jovanović.

I dok dugo najavljivana popodnevna kiša još uvek nije počela u Leogangu, u taboru „orlova“ željno iščekuju dolazak Nikole Žigića i Dejana Stankovića. Prvobitni plan bio je da se obojica ostatku ekipe priključe u sredu kasnije popodne, što će sa Žigićem svakako biti i slučaj. Još uvek vlada neizvesnost oko dolaska Dejana Stankovića, ali ako ne u sredu uveče, očekuje se da bi on u četvrtak mogao da se priključi svojim saigračima iz reprezentacije.

Domaćini su inače obezbedili novi autobus za naše reprezentativce, koji su ukrasili sa dva velika logoa Fudbalskog saveza Srbije. Naišavši na razbijeno staklo pored autobusa pomislili smo u prvom trenutku da se možda nekome isticanje „4S“ na autobusu nije svidelo, ali nam je vozač objasnio da je u pitanju bila njegova greška pošto je parkirajući autobus posle treninga uspeo da zakači stub i polomi staklo od vozačkih vrata.

Izvor: SportskaCentrala