Danko Lazović našao se u centru pažnje na prvenstvenoj utakmici u Rusiji u kojoj je Zenit za koji nastupa odigrao 1:1 protiv moskovskog Dinama. Gosti su poveli preko Kevina Kuranjija u 26. minutu, a onda je srpski reprezentativac stupio na scenu. Lazović je poravnao rezultat samo osam minuta kasnije kada je dobro ispratio akciju ekipe iz Sankt Peterburga za koju je Aleksandar Luković sve vreme ostao na klupi za rezerve.

Novih osam minuta „pauze“ i nova situacija sa Lazovićem u jednoj od glavnih uloga. Srpski internacionalac je nešto grublje krenuo na loptu ka kojoj je išao Semšov, a kako se ruskom fudbaleru nije svideo kontakt, usledio je brzi okret a onda i – udarac u stilu Zidana, glavom u grudi.

Interesantno, iako je Lazović prošao kao Materaci u finalu Svetskog prvenstva 2006, današnji „Zidan“ ne samo da nije isključen, već nije dobio ni žuti karton za ovaj potez.

Lazović: Semšov i ja smo smo imali incident i u tunelu

Udarac Igora Semšova glavom u grudi Danka Lazovića nije bio jedini incident između ova dva fudbalera u prvenstvenom meču između Zenita i Dinama.

Srpski reprezentativac je posle utakimice u kojoj je postigao gol za konačnih 1:1 istakao da su obojica podlegla emocijama.

„Semšov me je udario glavom u grudi. A onda se još jedan incident između nas dvojice desio i u tunelu. Ali, takve stvari se, prosto, ponekad dese u fudbalu. Sve je to zbog emocija“, rekao je Lazović.

Napadač Zenita je posle remija dodao i da je najvažnije za tim iz Sankt Peterburga činjenica da je očuvan niz nepobedivosti.

„Bila je to teška utakmica. Jasno je da se od Zenita uvek očekuje pobeda, ali Dinamo je igrao veoma organizovano u odbrani i po meni je ovaj rezultat potpuno zaslužen. Najvažnije je da smo mi i dalje bez poraza“, rekao je Lazović.

Na tabeli ruskog šampionata Zenit posle 17 utakmica vodi sa 41 bod, a 30 je sakupio drugoplasirani Rubin koji u nedelju gostuje Tereku.