Danko Lazović otkrio da će na SP u Južnoj Africi igrati zahvaljujući terapiji kod čuvene isceliteljke

Danko Lazovic

Danko Lazovic

Fudbalska reprezentacija Srbije započela je juče pripreme u Austriji za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Napadač Danko Lazović otkrio je da verovatno ne bi imao mesta u avionu za Salcburg da se njegov oporavak nije odvijao željenom brzinom. Nije teško pogoditi ko je zaslužan za to.

– Najbitnije je da sam se vratio. Prvih nekoliko treninga biće teško jer i dalje osećam zatezanje. Ali važno je da mogu sve da radim i da sam sto odsto u treningu. Povreda je bila veoma teška, ali mi je posebno pomogla doktorka Marijana Kovačević, bez čije terapije bih sigurno propustio prvenstvo – rekao je Danko Lazović i dodao:

– Zahvalan sam joj jer mi je pomogla da budem deo reprezentacije. Posle prvih pregleda maltene sam se pomirio sa tim da neću igrati. Ipak, posle nekoliko terapija osećao sam se bolje.

Danko Lazović će pored Nikole Žigića, Marka Pantelića i Dragana Mrđe konkurisati za mesto u napadu „orlova“.
– Prvi put igramo za Srbiju i ne treba nam veći motiv. Nadam se ćemo imati sreće i treba biti realan. Mi smo jaka zemlja, sa mnogo kvaliteta, ali to nije garancija da ćemo biti svetski prvaci.

Srpski fudbaleri će se u Austriji pripremati u mestu Leogang, a treniraće u kampu Štajnberg. Tokom boravka reprezentacije preduzeće se posebne mere opreza i zaštite zbog prevelike euforije srpskih navijača.

– Znamo da u Austriji živi veliki broj Srba, ljubitelja fudbala, te da ih je više nego Turaka. Kad ovde igraju ekipe Bešiktaš i Fenerbahče iz Istanbula, mi organizujemo određene mere bezbednosti na stadionu. Tako je i sada, dok se u hotelu o sigurnosti igrača brine obezbeđenje FS Srbije – kažu nadležni iz uprave centra za treninge.

Srpski nacionalni tim će tokom boravka u Austriji odigrati dve trening utakmice – 29. maja protiv ekipe Novog Zelanda u Klagenfurtu i 2. juna protiv Poljske u Kufštajnu.

Izvor: Kurir