Konačno, mogli bi reći! Aleksandar Luković i Danko Lazović su sa svojim Zenitom osvojili rusku ligu, nakon dominacije Rubina iz Kazanja.

Nakon pobede nad Rošikovim od 5:0 (Lazović, Semaka, Keržakov, Buharov(2gola)), Zenit je sa 66 bodova ubedljivo prvi, sto znači da njihovu prednost ne može stići ni drugoplasirani CSKA.

Prepun Petrovskij stadion je sa oduševljenjem pozdravljao svoje ljubimce i slavio titulu nakon dve godine posta. Pored igrača, među najveselijim osobama na stadionu bio je i predsednik ovog kluba, i član uprave Gazproma, Aleksandar Đukov. Naravno da je njemu ova pobeda draga i zbog toga što su se konačno vratila sva ulaganja u klub.

Velike zasluge za ovaj uspeh ima i Lućijano Spaleti. Italijanski stručnjak je odlično vodio ekipu tokom prvenstva, pa ni rezultati nisu mogli izostati.

„Ekipa je četiri meseca igrala pod konstatnim pritiskom da mora da pobedi, imali smo veliku prednost, a ljudi su iz nedelje u nedelju iščekivali da osvojimo titulu i matematički. Ali, niko nam nije davao bodove, morali smo da se borimo u svakoj utakmici i na kraju smo u tome uspeli. Želeo bih da se zahvalim igračima, Gaspromu i našem predsedniku, kao i svim navijačima ovog divnog grada“, rekao je Spaleti.

Spaleti nije želeo komentarisati da li će se vratiti u Italiji, ali ovoga puta kao trener Intera. I on je želeo da uživa u ovoj pobedi.

Mirjana Petković