Danko Lazović je sredinom marta doneo odluku da više ne igra za fudbalsku reprezentaciju Srbije, a posle mesec i po dana odbijanja da pojasni šta ga je navelo da napusti “orlove” usred kvalifikacija za EURO2012 ipak je popustio pred ruskim medijima.

U intervjuu za radio “Zenit”, koji prenosi “Sovjetski sport”, Lazović je pojasnio da mu je teško bilo što ne dobija šansu u utakmicama nacionalne selekcije.

“Nisam hteo da o ovome javno pričam, ali sam zbog navijača ipak odlučio da pojasnim šta se dogodilo. Pre svega, imam izuzetno poštovanje prema državnom timu i uvek sam se odazivao pozivima selektora. Nikada mi to nije bilo teško, bez obzira na to da li sam igrao ili ne. Za mene je Srbija – sve. Ali, u poslednje vreme uopšte nisam dobijao šansu, iako po mom mišljenju nisam ni u čemu zaostajao za svojim kolegama iz reprezentacije. Rešio sam stoga da se ne raspravljam sa selektorom, da se ne žalim po medijima, niti da pričam nešto iza leđa mojih saigrača iz reprezentacije. Jednostavno, doneo sam odluku da više ne igram za reprezentaciju i da od toa ne pravim niakakv skandal što je, po mom mišljenju, bilo najbolje rešenje”, rekao je Lazović.

Izvor: BlicSport