Zenit iz Sankt Peterburrga osvojio je Superkup Rusije pobedom nad CSKA iz Moskve 1:0. Dominacija Lučiana Spaletija, trenera ekipe iz nekadašnje prestonice carske Rusije, nastavljena jetrećim trofejom od dolaska u klub. Italijan je pokorio svako takmičenje u kojem je učestvovao (šampionat, kup, superkup).

Veliki broj šansi viđen je na ovom susretu. Moskovljani su prvi imali priliku ali je Dumbin udarac Fernano Meira izblokirao. Imao je momak iz Obale Slonovače novu šansu kada je pobegao Aleksandru Lukoviću, ali je Vjašeslav Malafejev dobro intervenisao.

U 30. minutu „armejci“ su praktično videli gol u mreži. Alan Džagoev je sjajno sa 12 metara šutirao, ali je njegov udarac na gol liniji izblokirao jedan od saigrača.

Zenit u napadu nije bio toliko opasan pre svega zbog odsustva Aleksandra Keržakova i Aleksandra Bistrova. Kada se činilo da će susret otići u produžetke na scenu je stupio AleksejJonov. Momak koji je u 46. minutu zamenio Danka Lazovića iskoristio je pas Sergeja Semaka.

Pokušala je ekipa CSKA, koja je bila oslabljena takođe zbog neigranja Zorana Tošića, da sa tri napadača u finišu dođe do izjednačenja, međutim, ni ulazak ekstra talentovanog Tomaša Necida nije promenio stanje na terenu.

Povezane vesti