Dejan Lekić predstavljen kao novo pojačanje španske Osasune: Stigao sam iz treće lige Srbije, a sada ću igrati u Primeri.

OD Zemuna preko Zvezde do Osausne za godinu dana. Visoki Kraljevčanin Dejan Lekić u petak je prošao lekarske preglede i potpisao ugovor na pet godina sa klubom iz Pamplone.

Dejan Lekić, prijateljska utakmica Srbija-Japan, April 7, 2010

– Odlazim posle godinu dana koje ću pamtiti dok sam živ. Stigao sam iz treće lige Srbije, a sada ću igrati u Primeri. Nadam se da sam se makar malo odužio klubu za koji navijam i koji volim. Najdraži meč mi je svakako onaj protiv Dinama, to su mi bili i prvi golovi u Zvezdinom dresu – kazao je Lekić.

Prijavite se kao saradnik sajta BeliOrlovi.rs

I u Pamploni pred više stotina navijača obukao je „devetku“.

– Posle Zvezde, želeo sam da igram za vrhunski klub i Osasuna se pojavila preko noći. Klubovi su postigli dogovor i ja sam stigao u najbolju ligu na svetu. Ne bih da me porede sa Žigićem. Ja sam Lekić, on je Žigić, svako ima svoje kvalitete – istakao je na promociji Lekić.

Lekić stopama Miloševića

DEJAN Lekić od petka je novi član Osasune. Sklopljen dogovor pretočen je u petogodišnji ugovor za igrača, dok je Crvena zvezda, takođe, zadovoljna visinom transfera od 2,7 miliona evra i 20 procenata od dalje prodaje.

– Sve strane su zadovoljne, ostaje samo da Leka zablista u Osasuni. Ljudi iz Pamplone zaista su bili ekspeditivni, jer sve što smo dogovorili u četvrtak ispoštovano je do poslednje stavke – kaže sportski direktor Ivan Adžić o svom prvencu kad su prodaje igrača u pitanju. – Pored visine obeštećenja, za nas je veoma bitna bila dinamika plaćanja i garancije. I sa te strane smo zadovoljni, tako da ćemo sada mirnije moći da planiramo sezonu.

Veći deo posla menadžer Zoran Pavlović i sportski direktor Ivan Adžić mogli su da završe i u četvrtak da let nije kasnio četiri sata. U petak su u Pamploni završili posao oko ručka, dok je Dejan Lekić, koji će nositi broj devet, po podne prošao lekarske preglede u klinici „San Migel“, a zatim i predstavljen.

– Zadovoljan sam, kako i ne bih – ističe Lekić. – Klub je fenomenalan, uslovi su sjajni, pa jedva čekam sredinu jula, kada počinjemo pripreme. Prvi utisci o Osasuni su impresivni, ostaje da se nametnem treneru Kamaču.

Lekić je za petogodišnji ugovor inkasirao koliko i Crvena zvezda, a klauzula za prevremeni raskid ugovora iznosi 12 miliona evra! U nekadašnjem velikom igraču Reala Hose Antoniju Kamaču, pa treneru „kraljevskog kluba“, imaće zaista dobrog učitelja i mogućnost za napredak, ali i veliku obavezu da ne pokvari utisak, koji je Savo Milošević ostavio u Pamploni.

Izvor: Novosti

Povezane vesti